Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo: Míg távol voltam, rájöttem, mennyire szeretem a versenyzést

Ricciardo: Míg távol voltam, rájöttem, mennyire szeretem a versenyzést

RN365
Visszatekintve nagyon fontosnak érzi a hathónapos szünetet az év közben visszatérő Daniel Ricciardo, aki a szünet alatt fedezte fel újra, mennyire szereti a versenyzést és jött rá arra, hogy mindenképpen folytatni akarja pályafutását.

Eredetileg a teljes 2023-as szezont ki akarta hagyni, hogy a kiábrándító McLaren-éra után rendezze gondolatait és döntést hozzon arról, akar-e még az F1-ben versenyezni, Daniel Ricciardo viszont a gyenge szezonstartot produkáló Nyck de Vries menesztése után lehetőséget kapott a visszatérésére a Red Bulltól valamint a bikások második számú alakulatától.

Végül aztán maga a visszatérés sem a tervek szerint alakult, Hollandiában ugyanis kéztöréssel végződő balesetet szenvedett, ami miatt öt hétvégét is ki kellett hagynia, és ismét formába kellett lendülni az utolsó viadalokra.

Ezeken aztán voltak villanásai: Mexikóban például hetedik lett, fontos pontokat szerezve ezzel magának valamint alakulatának is. Az év végén, az előző 12 hónap eseményire visszatekintve kiemelte, a szünet kiemelten fontos volt jövője és motivációjának tisztázása szempontjából is, hiszen amíg nem versenyezhetett, ráébredt arra, mennyire fontos neki szeretett sportága.

Fotó: XPB

„Ez a legmenőbb dolog, amit mi csinálunk, nem?” – tette fel a költőinek szánt kérdést az autóversenyzés kapcsán. „De ha egész életedben ezt csináltad… és ha nyersz is, akkor valahogy könnyűnek tűnik. Ha nem, kihívásokkal teli pillanatokat élsz át és frusztrálttá válhatsz.”

„Ami a versenyzési oldalt illeti, az önbizalmad ütést kaphat és így egyre több kérdést teszel fel magadnak. Megkérdőjeleződik az is, szereted-e még a versenyzést. Akkor talán már nem is vagy annyira sikeréhes, akár a sportág másik oldalának a szempontjából, a felkészülés szempontjából sem. A szünet végül megadta a választ arra, mennyire szeretem még (a versenyzést)” – emelte ki.

Megmutatta azt, mennyit jelent nekem ez az egész. Úgy érzem, kaptam egy második esélyt, egy új lökést. Meg akartam bizonyosodni róla, hogy ez a legfontosabb számomra és képes vagyok minden energiámat erre (a versenyzésre) fordítani” – folytatta.

„Nem akarok egy nap úgy távozni, hogy elmondhassam, több is volt még bennem, vagy azt, hogy a pályafutásom egy kicsit kicsúszott az irányításom alól. Utáltam volna ezt érezni és a szünet új nézőpontot adott, ami nagyon klassz volt. Mindeninek ajánlom! Persze mindenki a saját útját járja. De ami engem illet, hihetetlenül élveztem az évad második részét. Őrület, mire képes hat hónap” – zárta gondolatát.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak