Musorujsag
Élő Eredmények

Steiner Verstappen dominanciájáról: Dolgozzanak jobban a többiek

Steiner Verstappen dominanciájáról: Dolgozzanak jobban a többiek

Ziggo Sport
A Haas csapatvezetője, Günther Steiner igyekezett egyértelművé tenni, a riválisoknak kell jobb munkát végezniük és teljesen felesleges Max Verstappent okolni az előző szezon dominanciájáért. Ami pedig az eredményeket illeti, azokat vélemény szerint kár elvitatni a hollandtól.

A Red Bull versenyzője már a 2022-es szezonban is megmutatta, milyen domináns teljesítményre képes, idén pedig rátett még egy lapáttal teljesítményére: a huszonkét nagydíjból tizenkilenc az ő győzelmével ért véget, a bajnoki címet ellentmondást nem tűrően szerezte meg, miközben számos rekordot – köztük már sajátjait is – döntött meg.

Sikersorozata sokak szerint „unalmassá tette” az évadot és a sportágnak is rosszat tesz, hiszen csökkenhet az érdeklődés. Az F1 és az FIA ezzel kapcsolatban már többször jelezte, esze ágában sincs „beavatkozni” és mesterségesen megtörni a Red Bull egyeduralmát.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner egyetért ezzel, mondván hiba volna azt büntetni, aki a legjobb munkát végezte. Szerinte a többi csapatnak – köztük a Haasnak is – kell jobb munkát végeznie, ha le akarja taszítani a trónról a hollandot. „Sosem hibáztathatják a győztest azért, mert túl jó. Erősen hiszek abban, hogy ez (a hozzáállás) helytelen” – nyilatkozta a Ziggo Sportnak.

Günther Steiner (Fotó: Haas/LAT)

„Ha valaki jobb, akkor azt ne hibáztasd azért, mert jobb. Köszönöm szépen! Úgy értem, semmit sem vitathatunk el tőle, sokkal inkább nekünk kell még jobban odatennünk magunkat” – tette hozzá az őszinte nyilatkozatairól ismert szakember.

Megjegyezte, minden vágya, hogy a Haas a Red Bull kihívója legyen, de mivel realistának tartja magát, jelezte, ezt egyelőre nem tartja megvalósíthatónak. „Mások a céljaink. Úgy értem, nekünk az a cél, hogy visszatérjünk a középmezőnybe. Nem az ő legyőzése a célunk. Ez irreális lenne. Szerintem sokkal inkább az a kérdés, hogy jót tesz-e a sportnak, ha valaki dominál.”

A folytatással kapcsolatban megjegyezte, a történelmi példák mutatják, egyik sikersorozat sem tart örökké, így biztosra veszi, hogy a riválisok idővel beérik a Red Bullt. „Sok olyan csapat van a közelükben, akik ugyanolyan képességekkel és infrastruktúrával rendelkeznek” – kezdte.

„Ezeknek a csapatoknak ugyanannyi ember áll az alkalmazásukban, mint a Red Bullnak. Az nyilvánvaló, hogy egyelőre mi nem ilyen csapat vagyunk, és kell még egy kis idő, hogy odaérjük (ahol a Red Bull tart). De van pár csapat a közelben és szerintem ők meg tudják csinálni. Szóval nem mondanám, hogy ez az uralom örökké tart majd” – zárta gondolatát.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak