Musorujsag
Élő Eredmények

Szívműtétje volt Verstappen apjának

Szívműtétje volt Verstappen apjának

Formule1
Miközben Max Verstappen sorra nyerte a versenyeket és döntögette a rekordokat, korábbi F1-es versenyző édesapjának műteni kellett a szívét. Jos Verstappen utólag vallott az operációról.

Szakmai szempontból felejthetetlen és talán felülmúlhatatlan év volt a 2023-as Max Verstappenék számára, ám nem csak a jóból jutott ki a családnak. A világbajnok édesapja, Jos Verstappen a holland Formule1 magazinnak adott interjúban az évre visszatekintve elárulta, árnyoldala is volt az évüknek, hiszen az idény során szívműtéten esett át.

„Bosszantó, hogy ez volt, de mostanra megoldódott. Szerencsére megtalálták a problémát, és már újra fittnek érzem magam. Olyasvalamiről volt szó, ami egész életemben meg volt, de korábban sosem szúrták ki. Így egyből tudtak segíteni, és akár száz évet is élhetsz így” – mondta a korábbi versenyző, nem konkretizálva a problémáját.

Jos Verstappen (Fotó: XPB)

Bár a helyzet nem tűnik olyan súlyosnak, idősebb Verstappen elismerte, aggódott annyira, hogy kicsit újraértékelje az életét.

„Természetesen az ilyesmi elgondolkodtat, és még nagyobb figyelmet fordítasz erre. Minden más megvilágításba kerül, és jobban megbecsülöd azt, amid van. Nekem van egy kedves feleségem, két kisgyerekem, akikkel szeretnék csodálatos dolgokat csinálni, amilyen sokáig csak lehet”

– mondta Verstappen, utalva a harmadik házasságára és Max féltestvéreire.

Annak kapcsán, mennyire volt ideges a műtétje miatt, elismerte: „Egy műtét mindig izgatottá tesz. Rosszul is elsülhet, másokra vagy utalva. És ez sosem klassz. De igen, az ilyen specialisták tudják, mit csinálnak. De ami a kérdést illeti: húsz évvel ezelőtt volt egy nyaki sérvem, amiatt jobban aggódtam.”

Borítókép: Max és Jos Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak