Musorujsag
Élő Eredmények

Az FIA lezárta a vizsgálatot Wolffék ügyében

Az FIA lezárta a vizsgálatot Wolffék ügyében

FIA
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) csütörtökön, kora este bejelentette, máris lezárult a vizsgálat Toto és Susie Wolff ügyében, mivel nem találtak bizonyítékot arra, hogy bizalmas információk cseréltek gazdát a felek között.

Kedden, a BusinessF1 cikke nyomán a Mercedes csapatvezetőjére, Toto Wolffra és feleségére az F1 Academy ügyvezetőjeként dolgozó Susie Wolffra terelődött a figyelem, felmerült ugyanis, hogy az osztrák szakembernek bizalmas információk jutottak a birtokába a FOM-mal is együttműködő Susie Wolfftól, amivel a csapatvezetők legutóbbi megbeszélésén „bukott le.”

Kedd este aztán az FIA is jelezte, vizsgálatot indított egy csapatvezető és egy, a FOM alkalmazásában álló szakember iránt. Noha ők neveket nem közöltek, a Mercedes és Susie Wolff is ingerülten reagált, az F1 pedig tagadta, hogy információ került ki a FOM-tól.

A BusinessF1 sokat idézett cikke szerint az FIA néhány rivális csapat panasza után indított vizsgálatot, szerdán viszont mind a kilenc rivális jelezte (fél órán belül mind kiadtak egy azonos szövegű hivatalos közleményt), ők nem fordultak a szövetséghez és támogatják az F1 Academy ügyvezetőjét és magát a női versenyzők számára kiírt sorozatot is.

Susie Wolff és Toto Wolff (Fotó: XPB)

Csütörtökön, kora este ismét az FIA jelentkezett: közleményben a szövetség most azt közölte, lezárult az ügy, miután nem találtak bizonyítékot arra, hogy bizalmas információk kerültek ki a FOM-tól Megerősítették azt is, már nem zajlik etika vagy fegyelmi vizsgálat egyik személy ellen sem.

„Azt követően, hogy az FIA felülvizsgálta a FOM magatartási kódexét valamint az F1 összeférhetetlenségi irányelvét, valamint megerősítést nyert azzal kapcsolatban, hogy megfelelő védőintézkedések vannak érvényben a lehetséges összeférhetetlenségek enyhítésére, meggyőződött arról, hogy a FOM rendszere elég szilárd ahhoz, hogy megakadályozza a bizalmas információk jogosulatlan nyilvánosságra hozatalát” – írták közleményükben.

A konkrét ügy tehát ezzel jó eséllyel lezárult, visszhangjai viszont valószínűleg még lesznek a történteknek, főleg annak fényében, hogy egyes források szerint a háttérben az FIA és az F1/FOM közötti, egyre jobban kiszélesedő ellentét áll.

Fotó: XPB
Borítókép: FIA logó (Fotó: XPB)

További tartalmak