Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly: Objektíven nézve, kissé csalódás keltő volt az év

Gasly: Objektíven nézve, kissé csalódás keltő volt az év

RN365
A csapathoz idén csatlakozó Pierre Gasly elismerte, első Alpine-nal közös szezonja objektíven nézve kissé csalódást keltő volt, ugyanakkor személy szerint továbbra is elégedett azzal, hogy bevállalta a váltást.

A francia 2022 végén, hosszú idő után kilépett a Red Bull kötelékéből, hogy az Alpine gyári versenyzője legyen. Itt a honfitárs, Esteban Ocon „várta” csapattársként, aki jó lendülettel zárta az előző évet – nyolcadik lett a bajnoki tabellán – és már rengeteg tapasztalatot gyűjtött a Renault/Alpine autójáról valamint az istálló működéséről.

Gasly ennek ellenére legyőzte őt a 2023-as évben a bajnoki tabellát nézve, miközben első szezonjában hamar felvette a ritmust és egy sprintfutamon (Belga Nagydíj) valamint egy főversenyen (Holland Nagydíj) is a legjobb háromban végzett.

Magával a szezonnal kapcsolatban viszont maradt benne hiányérzet, akárcsak az Alpine-nak, miután a csapat elmaradt a célkitűzésektől autójuk teljesítménye pedig igencsak ingadozó volt. Ezt Gasly is szóvá tette évösszegzésekor, de jelezte azt is, saját eredményével elégedett. „Nehéz azt mondani, hogy elégedett vagy a szezonoddal, ha nem szereztél túl sok pontot” – kezdte.

Pierre Gasly és Esteban Ocon (Fotó: XPB)

„Szerintem objektíven nézve egy kissé kiábrándító volt az évad, ha megnézzük az összesített teljesítményünket. Ami viszont engem illet, személy szerint elégedett vagyok ezzel a lépéssel” – utalt a csapatváltásra.

„Az év elején bekerültem egy új csapatba, ahol sokat kellett tanulnom és meg is kellett szoknom a légkört. És úgy éreztem, hogy hétvégéről hétvégére sikerült egyre jobban beilleszkednem, sikerült eredményeket hozni és mindent kipréselni az autóból. Persze, én is szeretném, ha jobb pozíciókért harcolhatnánk” – ismerte el.

„Összességében viszont úgy érzem, hogy jól dolgoztunk a csapattal együtt. A következő szezonban csak egy jobb csomagra és egy gyorsabb autóra van szükségünk” – zárta gondolatát, utalva arra, hogy az Alpine működésével nincs probléma.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak