Musorujsag
Élő Eredmények

Norris: Ha valamikor magabiztosabb lehetek, az most van

Norris: Ha valamikor magabiztosabb lehetek, az most van

Sky Sports
A McLaren versenyzője, Lando Norris a következő szezonnal kapcsolatban magabiztosabb, mint az előző években bármikor, abban az esetben ugyanis, ha sikerül jól kezdeniük, érzése szerint összejöhet a hőn áhított első futamgyőzelem.

Lando Norris a 2019 óta tartó Forma–1-es pályafutása során tizenháromszor állt már dobogón, győztesként viszont egyszer sem haladt még át a célvonalon, nem meglepő tehát, hogy egyre gyakrabban merül fel vele kapcsolatban az, hogy mikor vet véget a „rossz sorozatnak” és szerzi meg első királykategóriás diadalát.

A legtöbb szakértő szerint csupán idő kérdése, hogy Norris futamgyőztessé váljon, az elmúlt években ugyanis a mezőny legjobbjai közé emelkedett és tulajdonképpen csak az a kérdés, mikor kap megfelelő autót a McLarentől.

Ezzel kapcsolatban eddig ő és a csapat is igyekezett óvatosan nyilatkozni, a 2023-as évad második felének nagy fejlődését, a szerkezeti átalakítást valamint az infrastrukturális előrelépéseket látva már valamivel magabiztosabb: úgy érzi, ha sikerül fenntartani a lendületet és elkerülni az idei lassú kezdést jövőre összejöhet a várt siker.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Bízom benne, igen, teljes mértékben” – nyilatkozta a Sky Sportsnak. „Jövőre is itt lesznek a McLarennél. Ha az előző öt évben van olyan időszaka az életemnek, amikor egy kicsit magabiztosabb lehetek, az valószínűleg a 2024-es szezon lehet. Csak jól kell kezdenünk.”

„Idén borzalmasan kezdtünk, de nagyon-nagyon jól zártuk az évet. Szóval, ha legalább egy kicsit erősen tudjuk kezdeni a szezont, akkor nagyszerű lehet. Az idei évnek felejtsük el az első felét, mert ha az Ausztria utáni időszakot nézzük, egyértelmű, hogy ez volt a legjobb szezonom az F1-ben. A vezetés és az eredmények szempontjából is. Voltak nagyszerű futamaink, és volt egy autónk, ami végre folyamatosan az élen tartott minket” – emelte ki.

„Persze minden megváltozik, amikor az ember Max (Verstappen) ellen harcol, vagy más élversenyzők ellen. Más a verseny ilyenkor, mintha a 15. vagy a 16. helyezésért küzdünk. Szóval, remek időszak volt. Boldog vagyok és büszke az egész csapatra, hogy végre megtaláltuk azokat a dolgokat, amik lehetővé tették ezt az előrelépést. De tudjuk, hogy tovább kell még dolgoznunk, és remélem, hogy jövőre megtesszük azt a következő lépést” – zárta gondolatát.

SMax Verstappen és Lando Norris (Fotó: Red Bull/Getty Images)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak