Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez: Jó a kapcsolatom Verstappennel

Pérez: Jó a kapcsolatom Verstappennel

RN365
A Red Bull mexikói versenyzője, Sergio Pérez úgy érzi, az évek során javult a kapcsolata csapattársával, Max Verstappennel és sok egyéb tényező mellett ez is segítette a 2023-as szezont domináló alakulat munkáját.

Pérez és Verstappen három éve tartó munkakapcsolata a 2022-es szezon végén élte át legnagyobb „krízisét”, amikor a mexikói sérelmezte, hogy a márkatárs nem segítette őt a bajnoki ezüstérem megszerzéséért folyó küzdelemben. Akkori nézeteltérésüket gyorsan rendezték, idén pedig bár Verstappen ezúttal sem akarta segíteni a csapattársat, sokkal békésebben telt az évük.

Pérez ezzel kapcsolatban nemrég megjegyezte, munkakapcsolatuk az évek során sokan fejlődött, az pedig hogy egyre jobb az összhang, több egyéb tényező mellett hozzájárult ahhoz is, hogy a Red Bull csapatként is egyre jobban és hatékonyabban üzemel.

„Nagyon jó a kapcsolatunk” – nyilatkozta a rutinos mexikói a RacingNews365-nek. „A mérnöki munka is nagyon jó volt az év során a megbeszéléseken, melyeken olyan sok futamon keresztül mindketten részt vettünk. Időnként más-más irányba mentünk volna, de ugyanakkor határozottan ugyanazokat a dolgokat kértük.”

Sergio Pérez (Fotó: Red Bull/Getty)

„Szóval ez is egy pozitívum volt a csapat számára. Ez volt a harmadik közös szezonunk és nagyon jól alakult” – folytatta, majd arról is megkérdezték, ő maga miben fejlődött leginkább a számára bajnoki ezüstöt hozó – és igencsak hullámzóra sikerült – 2023-as szezon során.

„Az autóról lenne szó… arról, hogyan használtam és hogyan tudtam kihozni belőle a legjobbat a különböző pályákon. Mindezek révén a mérnökeimmel közösen sokat fejlődtem annak megértésében, miként maximalizálhatom az autóm teljesítményét” – jegyezte meg, majd a csapattársat is komoly dicsérettel illette.

Verstappen ugyanis érzése szerint jelenleg más ligában játszik. „A legjobbat hozta ki az autóból. Lenyűgöző volt ezen a téren. Elképesztő munkát végzett, tényleg másik szinten volt. Nagyszerű látni. Persze mind lennénk az ő pozíciójában, de csak egy bajnok van.”

Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak