Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo: Tökéletes lenne a Red Bullnál befejezni

Ricciardo: Tökéletes lenne a Red Bullnál befejezni

Beyond the Grid, Sky Sports
Miközben Daniel Ricciardo ismét egyértelművé tette, hogy a Red Bull-os visszatérés a célja, Christian Horner jelezte, 2025 kapcsán teljesen nyitott még minden.

Tizenkét hónappal ezelőtt, a gyötrelmes mclarenes szezonja végén Daniel Ricciardo valószínűleg nem hitte még, hogy 2023 közepén máris újra versenyezni fog a Forma–1-ben. És talán azt sem, hogy 2024-re egy középcsapat, az Alpha Tauri iránt kötelezi el magát. A Red Bullhoz való visszatérése azonban új ajtókat nyitott meg előtte.

Az év közbeni beugrása a és a jövő évi szerződése mögött ugyanazon motiváció áll. Ricciardo továbbra is szeretne olyan csapatnál versenyezni, amely lehetőséget kínál a győzelmekre, és a legjobb opcióját a mostani jelenti, ugyanis ha bizonyítani tudja a Red Bullnak, hogy mire képes, akkor 2025-re eséllyel pályázhat Sergio Pérez ülésére.

Ricciardo a Beyond the Grid című podcastnak elismerte, a Red Bull-os visszatérés jelenti számára a legfőbb motivációt.

„Nem jelölnék ki napot vagy évet erre. A Red Bull-családhoz való visszatérés után, a júliusi teszt teljesítése után vagy hogy újra együtt dolgozhattam Simonnal (Rennie, a szimulátoros csapat mérnöke), ez a cél.”

„Red Bull-versenyzőként lezárni a pályafutásomat tökéletes lenne. Azt mondom, lezárni. Nem mintha már a végét nézném, de ha visszakerülnék oda, gondoskodnék róla, hogy ott is fejezzem be”

– tette egyértelművé az ausztrál.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

A Red Bull csapatfőnöke, a Ricciardo visszatérésében kulcsszerepet játszó Christian Horner eközben a brit Sky csatorna vendégeként arról beszélt, hogy teljesen nyitott kérdés, hogyan alakul a versenyzőfelállásuk 2025-ben.

„Csapatként az elérhető legversenyképesebb párost akarod. Emellett megfelelő viszonyokat a csapaton belül. Max és Checo párosa rendkívül sikeres. Checo a velünk teljesített három éve során negyedik, harmadik és második lett, szóval jó a pályagörbéje. Danielt jól ismerjük már, nagyszerű, hogy visszatért a Red Bull kötelékébe. Minden nyitott 2025-től. Vannak lehetőségeink házon belül, de azon kívül is. és ez nem rossz helyzet”

– fogalmazott Horner.

Hozzátette, Sergio Pérezzel összességében elégedettek, és hiszik, hogy 2024-re javulni fog. „Checo fantasztikusan jól kezdte az évet. Nyert Szaúd-Arábiában és Azerbajdzsánban. Miamiban kezdődött a fordulat. Max formába lendült, átvette a vezetést a legjobb tízen kívülről a verseny háromnegyedénél, és ez szerintem pszichológia szempontból akkor komoly csapás volt Checo számára. De talpra állt, az év végén jól ment, és második lett a bajnokságban, amit még sosem értünk el: elsők és másodikak lettünk.”

„Jelenleg az övé a legnehezebb munka a Forma–1-ben. A sport jelenlegi legjobbja ellen versenyez. Max idén egyszerűen kivételes szintet ért el. Checo fejlődhet bizonyos területeken a tél folyamán, és törekedni is fog erre. Főleg az időmérőn, hogy az átlagosnál jobb pozícióból kezdhesse a versenyeket. Ha képes lesz rá, akkor szerintem egy újabb nagyon-nagyon erős éve lehet 2024-ben.”

„Mindketten nagyon keményen dolgoznak, Max is. Nagyon alaposan kielemzi magát, és egyszerűen a leghihetetlenebb természetes képességekkel van megáldva. Checo is fenomenális versenyző. Egyes versenyei vasárnaponként kiemelkedőek voltak. Az abu-dzabi versenye, a Las Vegas-i is nagyon erős volt. Egyszerűen az időmérőn kell még gyorsulnia, és gondoskodnia arról, hogy előkelő helyre kvalifikálja magát”– jelölte ki Pérez legfőbb feladatát a csapatfőnök.

Borítókép: Max Verstappen és Daniel Ricciardo Austinban (Fotó: Red Bull/Getty Images)

További tartalmak