Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso nyerte el az év legjobb akciójelenetéért járó díjat az FIA gáláján

Alonso nyerte el az év legjobb akciójelenetéért járó díjat az FIA gáláján

FIA
Az előzések királya volt Fernando Alonso 2023-ban, és ezért most egy különdíj is járt neki az FIA bakui évzáró gáláján.

Népszerű tagja volt idén a Forma–1-es mezőnynek az Aston Martinhoz szerződésével az élmezőnybe visszatért Fernando Alonso. Hogy mennyire, azt jelezte, hogy az F1 „Hónap előzése-díját” három alkalommal nyerte el, vagyis mindenkinél többször.

Látványos megmozdulásokból nem volt hiány a spanyolnál. Díjat ért neki a Lewis Hamilton elleni bahreini, a Carlos Sainz elleni bakui, és a Lewis Hamilton elleni montreali manővere is.

Az FIA listájára azonban nem ezek az előzések kerültek fel, hanem a Sergio Pérez ellen bemutatott brazíliai visszaelőzése és csatája.

Alonso a Sao Pauló-i Nagydíj utolsó körében harcolta ki a harmadik helyet és a dobogóra állás jogát a verseny második felében vívott izgalmas párharcuk végén. Az szavazásra bocsátott akciójelenetnek része volt a befutó is, melynél szinte célfotó, 0,053 másodperc döntött a két rivális között.

Az FIA minden évben összegyűjti a különböző szakágak leglátványosabb, legizgalmasabb megmozdulásait, majd azokat szavazásra bocsátja. Az Év akciójelenete-díjat közönségszavazás útján ítélik oda a győztesnek.

Alonso személyesen nem volt jelen a gálán, ám videóüzenetben köszönetet mondott, hangsúlyozta, hogy a díj Sergio Pérezé is, és kiemelte a tiszta versenyzés fontosságát is.

„Hálás köszönet, hogy rám szavaztak az Év akciójelenete-díjnál, valamint a Sergioóval vívott brazíliai csatámra.”

„Szeretném megköszönni és meg is osztani ezt a díjat Sergióval, mert a pályán minden csatához két ember együttműködése kell. Ez egy jó példa lehet a jelen és a jövő generációi számára is: muszáj népszerűsítenünk az összeérés nélküli csatázást.”

Sergio Pérez

„Remélhetőleg jövőre még több akciót láthatunk a pályán. Minden szurkolónak köszönöm, és az FIA-nak is, hogy vigyáz ránk. Hamarosan látjuk egymást” – üzente a kétszeres világbajnok.

Pérez eközben az asztaloknál mosolygott brazíliai ellenfele szavainak hallatán.

Alonso Sebastian Montoya és Antonio Felix da Costa csatajeleneteit előzte meg a szavazáson.

Borítókép: Fotó: FIA

További tartalmak