Musorujsag
Élő Eredmények

Átadják a bajnoki trófeákat – este jön az FIA gála!

Átadják a bajnoki trófeákat – este jön az FIA gála!

FIA
Péntek este Azerbajdzsánban rendezik az FIA díjátadó gáláját, ahol – többek között – Max Verstappen a magasba emelheti bajnoki trófeáját, és néhány magas beosztású sportvezető is megjelenik a tegnap gyorsan lezárt „összeférhetetlenségi vizsgálat” keltette feszültség közepette.

A szezon már novemberben lezárult, a csapatoknak és a versenyzőknek viszont az előző hetekben is jutott még hivatalos elfoglaltság, kezdetét vette ugyanis a „díjszezon”, melynek legjelentősebb eseménye az FIA hagyományos gálaműsora.

Erre 2023-ban az Azeri Nagydíjnak is otthon adó Bakuban kerül sor, ahol magyar idő szerint 20:00-kor veszi kezdetét a díjátadó. Ezt az FIA élőben közvetíti hivatalos YouTube csatornáján!

„Fontos, hogy az ehhez hasonló FIA-eseményeket olyan új helyszínekre vigyük, mint Azerbajdzsán, megrendezésük ugyanis növeli az érdeklődést a motorsportok iránt az adott régiókban” – jegyezte meg a helyszínválasztással kapcsolatban Mohammed bin Szulajm, az FIA-elnöke.

Ami a versenyzőket illeti, a szövetség ellenőrzése alatt álló szériák bajnokai és helyezettjei hagyományosan a gálán kapják meg trófeáikat, az első hármas számára pedig a részvét kötelező.

Ott lesz tehát a színpadon Max Verstappen, aki idén szerezte meg harmadik bajnoki címét, és a csapattárs, Sergio Pérez is, kinek köszönhetően a Red Bull először szerezte meg az egy-kettőt az egyéni tabellán. Lewis Hamilton is ott lesz az eseményen, ő lett ugyanis az év bronzérmese.

A versenyzők mellett sportvezetők és csapatfőnökök is tiszteletüket teszik az eseményen, amit idén a kedden indított, majd csütörtökön hirtelen lezárt összeférhetetlenségi vizsgálat előzte meg. Nem lenne tehát meglepő, ha a sajtó képviselői erről is érdeklődnének majd az FIA elnökénél valamint a csapatok képviselőinél.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak