Musorujsag
Élő Eredmények

Itt nézhető élőben az FIA díjátadó gálája

Itt nézhető élőben az FIA díjátadó gálája

FIA
Nem a versenypályán és tűzálló overallban, hanem szmokingban, egy Bakuban rendezett gálaesten gyűlik össze idén utoljára az autósport legjava, hogy megünnepeljék a 2023-as év bajnokait, helyezettjeit, sikereit és nagy pillanatait. Az alábbi közvetítés 20 órakor kezdődik.

A Forma–1-et 2016 óta látja rendszeresen vendégül Azerbajdzsán fővárosa, idén pedig először fogadja az egész autósportos közösséget. Az FIA zászlaja alatt futó összes sorozat győztesét és legjobbjait díjazzák péntek este Bakuban, köztük az immáron háromszoros F1-es világbajnok Max Verstappent, akit ezúttal Sergio Pérez és Lewis Hamilton „kísért el” a gálára bajnoki második és harmadik helyezettként. Christian Horner csapatfőnök eközben a Red Bull konstruktőri trófeájáért érkezett.

A győzteseknek járó díjak mellett különdíjakat is fognak kiosztani, az Év akciójelenetét közönségszavazás útját választották meg, és az F1-ből Fernando Alonso Sergio Pérez elleni utolsó körös brazíliai előzése került a jelöltek közé. A McLaren versenyzője, Oscar Piastri eközben az Év újonca-díjra pályázik.

A bakui gála házigazdája az Azerbajdzsáni Automobil-szövetség. Az esemény várhatóan 23 óráig tart, az F1-es díjátadókra a gála végén kerül sor.

Borítókép: Fotó: FIA

További tartalmak