Musorujsag
Élő Eredmények

Ocon „harci üzemmódba” kapcsol a csalódást keltő év után

Ocon „harci üzemmódba” kapcsol a csalódást keltő év után

F1i
A műszaki hibák és a kiesések miatt elszalasztott lehetőségek sorozataként tekint a 2023-as évadra az Alpine versenyzője, Esteban Ocon, aki a következő szezonnal kapcsolatban kijelentette, visszatér a folyamatos edzéshez és újra „harci üzemmódba” kapcsol.

Komoly tervekkel vágott neki az Alpine a 2023-as szezonnak: meg akarták őrizni a negyedik helyet a bajnoki tabellán és csökkenteni szerették volna hátrányukat az élen álló Red Bull-lal szemben, végül azonban nem kerültek közelebb a címvédőhöz – sőt! – a konstruktőri tabellán pedig „csak” a hatodik pozíciót tudták megszerezni.

Ami szintén bosszantó volt a csapat számára, az autójuk hullámzó teljesítménye: volt, hogy dobogót szereztek és volt, hogy néhány hétvégével később a pontszerzésért is vért kellett izzadniuk, vagy össze sem tudták hozni azt.

Nem meglepő tehát, hogy versenyzőjük, Esteban Ocon csalódásként tekint az évadra, sőt rámutatott arra is, hogy a műszaki hibák és a kiesések – ezekből bőven kijutott neki – miatt még le is csúsztak néhány jobb lehetőségről. „Volt néhány nagyon jó dolog és néhány nagyon jó lehetőség, amit kihasználtunk. De a stabilitás nem volt meg” – jelentette ki.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)

„És túl sok kiesésünk volt. Összesen kilencszer estünk ki, ami valószínűleg a legtöbb a mezőnyben. Ha kivesszük a váltóhibát Szingapúrban, és az Oscarral (Piastri) való koccanást Austinban, akkor bekerülünk a legjobb tíz közé a tabellán. Szóval, egy kicsit olyan volt, mint egy elszalasztott lehetőség” – tette hozzá.

Annak érdekében, hogy 2024-ben jobb eredményeket szerezzenek, Ocon saját gondolkodásmódján is változtat, illetve állítja, visszatér a 2022-es hozzáálláshoz, amikor éjt-nappallá téve edzett és csak a versenyzésre összpontosított.

Január másodika és a tesztidőszak kezdete előtt végig az edzőtáborban leszek. Többet edzek, úgy mint 2022-ben, amikor életem sem igazán volt, csak a versenyzéssel foglalkoztam. Idén sok pályán kívüli elfoglaltságunk volt. Jövőre ez változik. Harci üzemmódba kapcsolok és csak a versenyzésre összpontosítok. Előtte lesz még a csapat karácsonyi bulija és egy kis szimulátorozás. Aztán töltök pár napot a családdal és a barátokkal, de aztán csak a jövő szezonra figyelek” – zárta gondolatát.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak