Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: Madrid is éjszakai futamot rendezhet

Sajtó: Madrid is éjszakai futamot rendezhet

Motorsport
A legfrissebb hírek szerint a Forma–1 vezetői éjszakai – ráadásul a Las Vegas-i Nagydíjhoz hasonlóan egy szombat éjféli – versenyt rendeznének Madridban, a szervezők viszont inkább a klasszikus időpontot favorizálják.

Régóta téma már, hogy Madrid a jövőben csatlakozhat a királykategória versenynaptárához, a héten pedig több megbízható forrás is tényként közölte, a spanyol főváros 2026-ban (a Spanyol Nagydíjat jelenleg fogadó barcelonai helyszín szerződésének lejáratát követően) adhat otthont egy nagydíjhétvégének.

A helyszín tökéletesen illeszkedne az F1 vezetői által választott irányvonalhoz, hiszen egy nagyváros, egy népszerű turisztikai célpont fogadná a mezőnyt, a pálya pedig félig utcai lenne (félig pedig épített). Madrid tehát követheti Baku, Miami és Las Vegas példáját.

Az utóbbiét olyannyira, hogy a Motorsport információi szerint az F1 a novemberben debütáló Vegas-i futam mintájára a madridit is éjszaka, villanyfénynél rendezné (Európában ez lenne az első ilyen jellegű viadal); ahogyan az amerikai helyszínen úgy Spanyolországban is szombat éjfélkor, amikor a vezetőség állítása szerint a „legtöbb néző lesz elérhető.”

A Spanyol Nagydíj rajtja (Fotó: XPB)

A cikk szerint a futam időpontjával kapcsolatban nincs egyetértés a Forma–1 vezetői valamint a helyi szervezők között, a madridiak ugyanis inkább a klasszikus, vasárnap délutáni startot favorizálják a szombat éjféllel szemben.

Amennyiben összejön a madridi futam és az éjszakai időpont lesz a befutó, a helyszín Bahreinhez, Szaúd-Arábiához, Szingapúrhoz, Katarhoz, Las Vegashoz és Abu-Dzabihoz csatlakozik a villanyfényes nagydíjakat számláló listán, ami egyébként a hírek szerint 2026-ig – vagyis Madrid sokat emlegetett debütálásának tervezett időpontjáig – akár még tovább bővülhet.

Az idei verseny után ugyanis felmerült, hogy a folytatásban Miami is éjszakai futamot rendezhet: a szervezők jelezték, nem zárkóznak el az ötlettől, ugyanakkor még meg kell vizsgálniuk „át tudják-e állítani” a pályát az éjszaki rendezésre.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak