Musorujsag
Élő Eredmények

„Őrült lenne” a Ferrari, ha nem tartaná meg Leclerc-t – mondják a riválisok

„Őrült lenne” a Ferrari, ha nem tartaná meg Leclerc-t – mondják a riválisok

Sky Sports
A rivális csapatok főnökei magától értetődőnek tartják, hogy a Ferrari hosszabbítani akar Charles Leclerc-rel.

Az olasz sajtó szerint közel került ahhoz a Ferrari, hogy megkösse bejelentse Charles Leclerc hosszú távú szerződéshosszabbítását. A La Gazzetta dello Sport egy hete arról számolt be, hogy sikeresek voltak a versenyző és csapata tárgyalásai, és a monacói egy igen kecsegtető szerződést írhat alá.

Információik szerint az új megállapodás öt évre szólna, 2029-ig, és a feltételek szerint a kezdeti 25 millió eurós fizetés után az utolsó évre 50 millió eurót garantálna a csapat Leclerc-nek. A teljesítményhez (a csapat részéréről) kötött kilépési záradék eközben szerintük csak a 2027-es harmadik évben léphetne életbe.

Amennyiben igaz a hír, ez komoly elköteleződés lenne Leclerc részéről, hiszen egy bajnokságot 2007 óta nem nyerő csapathoz láncolná magát 31 (de legalább 29) éves koráig, és ezzel kivenné magát a versenyzőpiacról, ahol alighanem igencsak komoly lenne iránta az érdeklődés más csapatok részéről is.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

A Red Bullnál akár már 2025-ben megüresedhet egy hely, ám Leclerc sosem emlegették esélyesként az ülésükre. Christian Horner csapatfőnök szerint magától értetődő lenne, ha a Ferrari új szerződést adna sztárjának.

„Ez teljesen természetes, hiszen ő egy nagyszerű versenyző. Biztosra veszem, hogy meg akarják őt tartani. És őrültek lennének, ha nem akarnák”

– nyilatkozta a brit a Sky Sportsnak.

Leclerc-t korábban hírbe hozták a Mercedesszel. A pletyka szerint a csapat Lewis Hamilton potenciális utódjaként vonzó lehetőséget látna benne. Üres helyük ugyanakkor Lewis Hamilton 2025 végéig meghosszabbított szerződésével aligha lesz mostanság.

Toto Wolff is úgy véli, hogy a Ferrari szempontjából magától értetődő, hogy ragaszkodik Leclerc-hez. „Semmit sem tudok a szerződéses helyzetükről, de ő egy nagyszerű fickó. Szóval miért ne akarna szerződni vele a Ferrari?” – fogalmazott az osztrák.

 

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

További tartalmak