Musorujsag
Élő Eredmények

Barcelona nem aggódik Madrid miatt: Tárgyalunk a hosszabbításról

Barcelona nem aggódik Madrid miatt: Tárgyalunk a hosszabbításról

RAC1
Noha Madrid hivatalosan is megkapta a futamrendezési jogot, a barcelonai pálya első embere – aki egyben Katalónia gazdasági és fejlesztési minisztere is –, Roger Torrent nem aggódik saját Forma–1-es eseményük jövője miatt.

Jó ideje pletykáltak már róla, hogy a spanyol főváros 2026-tól újra Forma–1-es futamot rendezhet, mégpedig egy új félig épített, félig utcai pályán. Kedden a királykategória vezetői valamint a nagydíj szervezői hivatalosan is bejelentették, valóban megköttetett a szerződés a felek között, ennek értelmében pedig a város 2026-tól tíz éven keresztül biztosan vendégül látja az F1-et.

Madrid bejelentésekor felmerült, az új helyszín a Spanyol Nagydíjnak jelenleg otthont adó barcelonai pálya F1-es pályafutásának a végét jelentheti. A királykategória ügyvezetője, Stefano Domenicali viszont jelezte, Madrid érkezése nem jelent egyet Barcelona távozásával.

A szakember kiemelte, el tudja képzelni, hogy adott esetben két spanyol futam is szerepeljen a menetrendben. Úgy tűnik, Barcelonában sem estek kétségbe: a pálya első embere, aki egyébként Katalónia gazdasági és fejlesztési minisztere is jelezte, folynak a tárgyalások a két fél között és ők is bíznak a folytatásban.

Fotó: IFEMA

„A szerződésünk 2026-ig szól, és ahogyan azt Stefano Domenicali is elmondta, ennek a meghosszabbításán dolgozunk, annak érdekében, hogy Katalóniában még sok évig élvezhessük a Forma–1-es Nagydíjat” – nyilatkozta a RAC1-nek.

„Tárgyalunk. Hosszú ideje egyeztetünk már és a saját tempónkat követjük. A Forma–1 és Katalónia kapcsolatát csak a Forma–1 és Katalónia határozhatja meg. Nincs olyan elem, ami felgyorsíthatná a tárgyalásokat vagy nyomást gyakorolhatna ránk” – utalt többek között Madrid érkezésére. „A kapcsolatunk kiváló, pozitív és évek óta tart.”

Kiemelte, a hosszabbítás érdekében fejlesztenek is. „Új lendületet adtunk a pályának azzal, hogy elköteleztük magunkat a létesítmények modernizálása mellett. Nagyszerű eseménnyé akarunk várni. 2024-ben nagydíjat rendezünk. A kapcsolatunk jó, sőt kiváló (a Forma–1-gyel)” – mondta.

Fotó: XPB
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak