Musorujsag
Élő Eredmények

BBC: Rendkívüli csapatgyűlést tart a Mercedes délután – Hamilton távozását jelenthetik be

BBC: Rendkívüli csapatgyűlést tart a Mercedes délután – Hamilton távozását jelenthetik be

BBC
A brit BBC szerint a Mercedes F1-es gárdája csütörtök délutánra az egész csapatát összehívta – vélhetően azért, hogy közöljék, Lewis Hamilton jövőre Ferrarihoz szerződik.

Már szinte minden hitelesnek számító Forma–1-es lap és újságíró kész tényként beszél arról, hogy Lewis Hamilton 2025-ben a Ferrari versenyzőjévé válik. Elsőként olasz, majd spanyol lapok számoltak be arról, hogy a hétszeres világbajnok a Mercedesszel tavaly kötött 1+1 éves szerződése kiskapuját kihasználva szabaddá teszi magát 2025-re, és elfogadja John Elkann és Frédéric Vasseur ajánlatát a Scuderiától.

Azóta az Autosport, a The Race, a BBC, a Sky Sports és más külföldi F1-es oldalak is ellenőrizték a hír alapját, és egyöntetűen azt állítják, hogy az egyezség megköttetett, és akár már csütörtökön (de mindenképpen a napokban) érkezhet is az erről szóló bejelentés.

A brit BBC évtizedek rutinjával rendelkező F1-es újságírója, Andrew Benson szerint a csütörtökre várható bejelentés amolyan rendkívüli nagygyűlést tart a Mercedes. Amennyiben Hamilton valóban távozik, a mostani az utolsó közös szezonjuk lesz a csillagos csapattal.

„Források azt mondták a BBC-nek, hogy a Mercedes valamennyi csapattagját összehívták egy megbeszélésre Toto Wolff csapatfőnökkel és James Allison technikai igazgatóval csütörtök 14 órára. Várhatóan ekkor jelentik be Hamilton távozását”

– írta a lap.

Mindez magyar idő szerint 15 órát jelent, vagyis délután már számíthatunk a megerősítésre.

Charles Leclerc és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A Hamilton, Ferrari pletykák évek óta visszatérő témát szolgáltattak az F1-ben. A hétszeres világbajnok általában bőszen tagadta, hogy gondolkodna a Mercedes elhagyásán, vagy hogy egyáltalán vonzaná a ferraris lehetőség. A brit sajtó ugyanakkor már évek óta hajtogatja, Hamilton apjától tudják, hogy a versenyzőt igenis megmozgatja a Scuderia, már a pályafutása elején is így volt. A jelek szerint ez nem alaptalan feltételezés volt csupán.

A Ferrari már többször puhatolózott Hamiltonnál, elnökük, John Elkann köztudottan rajongója a britnek. A csapat korábban azt is elismerte, hogy 2019-ben egyeztettek vele egy jövőbeni csatlakozás lehetőségéről. A vörösök 2020-ban aztán Carlos Sainzot választották Sebastian Vettel helyére. Most úgy fest, a többszörös bajnokot kitúró spanyolt egy másik többszörös bajnok fogja kitúrni a helyéről.

Hamilton 2013 óra a Mercedes csapatának versenyzője, a mostani a 12. közös szezonjuk lesz. Az F1-ben eddig eltöltött 17 évében mindig Mercedes-motoros autóval versenyzett.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak