Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Még nem ott tartunk, ahol szeretnénk, de ezt előre tudtuk

Hamilton: Még nem ott tartunk, ahol szeretnénk, de ezt előre tudtuk

Mercedes
Eleve úgy készült a Mercedes Lewis Hamilton szerint, hogy a bahreini teszten még nem lesz annyira versenyképes. Az alapokat lerakták – lesz-e belőle sikeres év?

Összesen 361 kört tett meg a Mercedes csapata a három tesztnap során Bahreinben. Legfontosabb céljukat az új autójuk kiismerése és a fejlesztési eszközeik hitelesítése jelentette, ami James Allison technikai igazgató szerint jól sikerült.

A W15-öst mindkét versenyzőjük jól vezethető autónak találta, ami nagy előlépés tőlük az előző két évhez képest. Ez azonban még csak a kezdet, a teljesítményre csak most tolódik át a hangsúly.

Lewis Hamilton szavaiból kivehető, a Mercedes eleve úgy készült, hogy az év kezdetén még nem lesz csúcsformában.

„Tudjuk, hogy még van teendőnk és nem tartunk még ott, ahol lenni szeretnénk. Már a teszt előtt tudtuk, hogy így lesz. Van egy nagyszerű alapunk, erre építkezhetünk.”

„Keményen fogunk dolgozni a következő napokban. Minden adatot áttekintünk a tesztről. Igazán izgatottan várom a jövő heti szezonkezdést, jó formában vágunk neki” – mondta a hétszeres világbajnok.

Csapattársa, George Russell már a teszt alatt is utalt rá, hogy az új autó egyelőre nem feltétlenül rendelkezik kellő tapadással és leszorítóerővel, mert ezzel csak a későbbiekben akarnak foglalkozni. A teszt az alapozásról szólt, és ez szerinte jól sikerült.

George Russell (Fotó: XPB)

„Erős három napon vagyunk túl. Sikerült végigcsinálnunk a tervezett programunkat, a leállások ellenére is. Az autó jól vezethető, megvan a korreláció a szimulátorral, jó alapokkal rendelkezünk.”

„Tudatában vagyunk vele, hogy sok köridőt kell még találnunk. Már a tesztek előtt tudtuk, hogy így lesz. A Red Bull megint nagyon erősnek tűnik. Hiszem, hogy sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint tizenkét hónappal ezelőtt.”

„Tettünk egy lépést a helyes irányba, és most először is ki kell hoznunk a legtöbbet a csomagból, másodszor pedig növelnünk kell a leszorítóerőt, és meg kell próbálnunk csökkenteni a különbséget.”

– mondta Russell.

A csapat vezető versenymérnöke, Andrew Shovlin szerint hasznosnak bizonyult a három tesztnap, és már jobban értik az autót. „A tavalyi autóhoz viszonyítva a versenyzők visszajelzések más, pozitívabb, és ez biztató. A csapat sokat dolgozott a vezethetőségi gondokon, amik jellemezték a W14-est, és jó látni, hogy a jelek szerint e problémák közül sok már mögöttünk van.”

Kiemelte, a következő napokban az adatok alapján próbálják a lehető legjobb csomagot összerakni a Bahreini Nagydíjra. „Az erőviszonyokról nehéz jósolni, hiszen minden csapat remekül titkolózik. Az világos, hogy sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint tizenkét hónappal ezelőtt. Mozgalmas napok várnak ránk a szezonnyitóra való felkészülés során, és már nagyon várjuk a versenyhétvégét és a szezont” – mondta Shovlin.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes/Sebastian Kawka)

További tartalmak