Musorujsag
Élő Eredmények

Nem bánta meg Norris, hogy Hamilton bejelentése előtt hosszabbított

Nem bánta meg Norris, hogy Hamilton bejelentése előtt hosszabbított

F1
Nem érzi úgy Lando Norris, hogy eltaktikázta magát a korai szerződéshosszabbításával. Még mindig meggyőződése, hogy a McLarennél van jó helyen.

Mozgalmasan alakult a Forma–1-es holt idény. Januárban Charles Leclerc, aztán Lando Norris is hosszú távra meghosszabbította a szerződését a jelenlegi csapatával, majd jött Lewis Hamilton bombahíre a Ferrarihoz igazolásról. Miközben Leclerc elárulta, ő már az aláírásakor tudott arról, hogy Hamilton akár a csapattársa is lehet, Norris esetében úgy tűnt, a McLaren az igazi nyertes, hiszen még azelőtt kivette a versenyzőjét az átigazolási piacról, hogy harcba szállhatott volna érte a Mercedes.

Toto Wolff csapatfőnök elismerte, jobban jártak volna, ha Hamilton pár héttel korábban értesíti őket a döntéséről, mert Leclerc és Norris is nyilvánvalóan érdekelte volna őket.

A McLaren versenyzőjét Bahreinben megkérdezték, a történtek tükrében nem sajnálja-e, hogy nem várt még a hosszabbítással, és nem adta meg magának az esélyt, hogy több csapatot is megversenyeztessen a szolgálataiért.

„Nem. Nagyon elégedett vagyok” – felelte határozottan Norris. „Várhattam volna, volt választásom. Tudtam, hogy adódhatnak lehetőségek, és tudtam tavaly, hogy milyen lehetőségeim lehetnek akkoriban és az új évben, ahogy azt is, mi történhet vagy mi fog történni a következő két évben. Szóval nem bántam meg semmit.”

Lando Norris (Fotó: XPB)

Norrisnak a McLaren a gyerekkori kedvenc csapata, velük mutatkozott be az F1-ben 2019-ben, és nagyobb megelégedéssel töltené el, ha egy hosszú építkezés után a McLarennel jutnának fel a csúcsra, mint ha csak úgy átülne egy már versenyképes autóba, és azzal nyerne. Ezt már a Red Bull-lehetőség kapcsán is hangsúlyozta, és most is elismételte: meggyőződése, hogy a McLarenből nyerő csapat válhat.

„Hiszek a csapatban, hiszek abban, amit eddig elértünk, amit a jövőben elérhetünk, és nagyon boldog vagyok itt. Élvezem a srácokkal együtt töltött időt, szeretek itt lenni, és ez mindig fontos volt számomra. Csapatként is fontos a fejlődés szempontjából, hogy mindenkit ismersz, mindenkit hajtasz. Képesnek tartom magunkat arra, hogy élcsapattá váljunk” – mondta Norris.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak