Musorujsag
Élő Eredmények

Forma-1 – Az évszázad átigazolása: Hamilton a Ferrarihoz megy – sajtóvisszhang

Forma-1 – Az évszázad átigazolása: Hamilton a Ferrarihoz megy – sajtóvisszhang

MTI
A nemzetközi sajtó szerint Lewis Hamilton célja az új csúcsot jelentő nyolcadik világbajnoki cím megszerzése, ezért igazol az idény végén a Mercedestől a Ferrarihoz. A lapok földrengésszerű bejelentésről írnak.

Anglia

The Sun:

„Lewis Hamilton megtörte a hallgatást és egy 134 szavas, érzelmes levélben írta meg, hogy a Mercedestől a Ferrarihoz távozik.”

Daily Mail:

„Hamilton megtette az első lépést afelé, hogy nyolcszoros világbajnok legyen, egyben ez az utolsó esélye.”

The Times:

„Az idei autó még ki sem gördült a pályára, amikor Hamilton bejelentette, hogy a Ferrarihoz szerződik, ezzel hatalmas nyomás alá helyezte a Mercedest és Toto Wolff csapatfőnököt.”

The Telegraph:

„Hamilton mindenképpen meg akarja nyerni nyolcadik világbajnoki címét. Ha úgy érezte volna, hogy ez a Mercedesszel sikerülhet, akkor nem jelenti be távozását. Úgy döntött, hogy a Ferrari jobb választás.”

The Independent:

„Mindenkit sokkolt a bejelentés. Talán csak ahhoz hasonlítható, amikor Michael Schumacher a Benettontól a Ferrarihoz igazolt 1995-ben. Most Hamiltonnak kell beköltöznie a házba, amit Schumacher épített fel. És meg kell dönteni a rekordot, amit a szintén hétszeres világbajnok német pilótával közösen tart.”

The Guardian:

„Hamiltonnak már nem kell bizonyítani, hogy ő minden idők legsikeresebb Forma-1-es pilótája. De ha a Ferrarival is világbajnok lesz, akkor majd úgy emlékezünk a mostani váltásra, mint dicsőséges öröksége utolsó fejezetére.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Boxutca (@boxutca) által megosztott bejegyzés


Olaszország:

La Repubblica:

„Az ember, aki átírta a Forma-1 rekordjait, vissza akar térni a csúcsra. Ha a Ferrari felnő a feladathoz, akkor Hamilton, aki jövőre negyvenéves lesz, a Vörösökkel is megmutathatja tehetségét.”

Corriere dello Sport:

„Az órákig tartó pletykák után, amelyek megdobogtatták a Ferrari-rajongk szívét, megjött a hivatalos bejelentés: Hamilton otthagyja a Mercedest és 2025-ben Maranellóba költözik.”

Gazzetta dello Sport:

„A hétszeres világbajnok jövőre a Vörösök kormányánál ül. A földrengésszerű bejelentés most a legnagyobb szenzáció a Forma-1-es piacon.”

Corriere della Sera:

„Lewis Hamilton 2025-től Ferrari-pilóta lesz. Újra sporttörténelmet írhat.”

Frédéric Vasseur és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Franciaország:

Le Monde:

„Földrengés a Forma-1-ben.”

RMC Sport:

„Az évszázad átigazolása: Hamilton a Mercedestől a Ferrarihoz megy. Egy új korszak kezdete.”

L’Équipe:

„2024. február 1.: a nap, amelyre a Forma-1 történetében mindig emlékezni fognak. Amikor a Ferrari egy hétszeres világbajnokot vett, hogy nyolcszoros világbajnok legyen belőle, amivel megelőzhetné a legendás Michael Schumachert.”

Lewis Hamilton és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Spanyolország:

Mundo Deportivo:

„Meglepetés mindenkinek. Az évszázad aláírása a Forma-1-ben.”

As:

„A közlemény rövid, de történelmi: a Ferrari bejelentette, hogy többéves szerződést kötött Lewis Hamiltonnal. Egy megállapodás csomag, amely földrengést okozott a pilóták piacán és Hamiltont újra a középpontba állította.”

El Pais:

„Az egyik legzseniálisabb manőver a Forma-1-ben: a Ferrari megszerezte minden idők legsikeresebb pilótáját.”

Egyesült Államok:

USA Today:

„Lélegzetelállító bejelentés: Hamilton elhagyja a Mercedest és a Ferrarihoz igazol.”

ESPN:

„Hamilton döbbenetes döntése után mindent újra kell gondolnunk, amit a Forma-1-ről tudtunk. Egy év múlva a legsikeresebb pilóta a sportág történetének leghíresebb csapatában versenyez. Valószínűleg övé lesz a legjobban fizető állás a Forma-1 történetében.”

További tartalmak