Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Marko jelezte, Ricciardo nem elérhető!

Marko jelezte, Ricciardo nem elérhető!

F1-insider
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko már most, néhány nappal azt követően, hogy beindultak a találgatások a Mercedes megüresedő ülésével kapcsolatban egyértelművé tette, Daniel Ricciardo foglalt, nem elérhető a csillagosok számára.

Azt követően, hogy híre ment majd gyorsan hivatalossá is vált, Lewis Hamilton a 2024-es szezon végén elhagyja a Mercedest és csatlakozik a Ferrarihoz, rögtön beindultak a találgatások azzal kapcsolatban, ki veheti át a hétszeres világbajnok helyét. A listára néhány nap alatt rengeteg név felkerült: fiatalok, házon belül lévő versenyzők és 2025-ben „megszerezhetők” is.

Rögön szóba került, hogy a Mercedes akár a Red Bull ajtaján is kopogtathat, hogy Daniel Ricciardo iránt érdeklődjön, akit korábban több alkalommal is szóba hoztak az alakulattal, és akinek a szerződtetése több ok miatt is „logikus” lehet.

Egyrészt az ausztrál roppant népszerű, főleg Amerikában, ahol az F1 egyre nagyobb érdeklődést vált ki a szurkolókból. Szerződtetése tehát új szponzorokat és nézőket „vonzhatna” a csapathoz, vagyis marketingszempontból kifizetődő lenne. Másrészt, szakmai szempontból is izgalmas választás lehet, hiszen a gyengébb McLaren-éra ellenére még mindig elismert pilóta.

Helmut Marko (Fotó: XPB)

Az sem elhanyagolható, hogy Ricciardo tapasztalt, a rutinra pedig nagy szükség lehet a 2026-os szezonban, amikor a Forma–1 technikai szabályai ismét komoly mértékben megváltoznak majd. 2025-ben pedig lenne ideje összehangolódni a csapattal.

Ilyen és ehhez hasonló érvek hangzottak el, a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko viszont gyorsan lehűtötte a kedélyeket. Az osztrák szakember az F1-insidernek nyilatkozott és egyértelmű kijelentést tett Ricciardóval kapcsolatban. „Ricciardónak még mindig hosszú távú szerződése van (a Red Bull-lal) és nem elérhető” – fogalmazott.

Ami magát a pilótát illeti, bár ő még nem nyilatkozott a lehetőségről, azt többször egyértelművé tette, a fő cél az lesz számára, hogy 2025-ben visszatérhessen az élmezőnybe – a Red Bull-lal. De mindig elmondja azt is, tudja, ehhez idén jól kell teljesítenie, meg kell győznie főnökeit.

Fotó: XPB
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak