Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: Sainz a Williamsnél járt

Sajtó: Sainz a Williamsnél járt

BBC
A BBC információi szerint Carlos Sainz a Williamst is opciónak tartja a Ferrari-éra utáni időszakra, sőt tavaly év végén már el is látogatott az istállóhoz, melynek új vezetősége és folyamatosan javuló eredményei keltették fel érdeklődését.

Már azelőtt sejthető volt, hogy Carlos Sainz lesz a pilótakeringő egyik főszereplője, mielőtt Lewis Hamilton bejelentette, elhagyja a Mercedest és a Ferrarihoz igazol. A spanyolt már tavaly szóba hozták az Audival, de felmerült az is, hogy visszatérhet a Red Bull kötelékébe: az anyacsapat pilótája lehet, amennyiben a bikások nem hosszabbítják meg Sergio Pérez szerződését.

Azután, hogy a Mercedesnél is megüresedett egy pozíció 2025-re, rögtön felmerült a neve, az elmúlt években ugyanis többször bizonyította, képes stabil teljesítményre és jó autóval futamgyőzelmeket is szerezhet (tavaly a Red Bull pilótái mellett ez csak neki jött össze).

A BBC legutóbbi cikkében egy meglepő opciót is megemlített: a Williamst. A most épülő gyári Audi valamint a hosszú évek óta az élmezőnyt erősítő Red Bull és Mercedes után „szerény” lehetőségnek tűnik a szebb napokat is megélt alakulat, az új csapatvezető James Vowles lendületessége, a fiatalos stáb valamint a javuló eredmények viszont állítólag felkeltették a spanyol érdeklődését.

James Vowles (Fotó: XPB)

Látja tehát a lehetőséget a korábbi Mercedes-szakember által vezetett alakulatban, ahol komolyabb infrastrukturális fejlesztésekre is készülnek annak érdekében, hogy egy előre meghatározott ütemterv alapján előbb a középmezőny élére, majd az élmezőnybe kerülhessenek.

Az, hogy a csapattal együtt fejlődhet és kiveheti a részét az istálló „feltámadásából” vonzó lehet Sainz számára. A BBC úgy tudja, az első lépéseket már korábban megtették a felek: a pilóta állítólag a tavalyi szezon végén már el is látogatott az alakulathoz (hogy ott egészen pontosan miről egyeztettek, arról nem közöltek információkat).

Ami a Williams pilótapiaci helyzetét illeti, az istálló a 2024-es autó bemutatója után közölte, Alexander Albon szerződése 2025 végéig szól. A csapattárs, Logan Sargeant tavaly egyéves kontraktust kapott és idén minden valószínűség szerint annak meghosszabbításáért küzd majd.

Williams FW46 (Fotó: Williams)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

További tartalmak