Musorujsag
Élő Eredmények

Wurz üzent az FIA-nak és az F1-nek: Dolgozzatok együtt a sportért!

Wurz üzent az FIA-nak és az F1-nek: Dolgozzatok együtt a sportért!

PlanetF1
A versenyzők érdekvédelmi szervezetének (GPDA) elnöke, Alexander Wurz az FIA-nak és az F1-nek is üzent: arra kérte a két szervezetet, ne foglalkozzon a sajtóból érkező zajokkal és közösen dolgozzon a királykategória fejlődéséért annak lendületét kihasználva.

Az elmúlt években számos cikk foglalkozott azzal, egyre feszültebb a helyzet a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) valamint a Forma–1, egészen pontosan a kereskedelmi jogokat birtokló Liberty Media között. Ez jól kidomborodott tavaly, amikor az FIA elnöke az F1 eladási áráról nyilatkozott, amire az amerikaiak frusztráltan reagáltak.

Többek szerint a „párharc” egy-egy epizódja volt az Andretti-Cadillac nevezése (egyesek úgy vélik, az FIA direkt miattuk nyitotta meg a pályázatot), annak FIA általi elfogadása majd az F1 részéről érkező elutasítás is. De hasonló a helyzet Toto és Susie Wolff tavalyi gyorsan indult majd lezárt ügyével is.

A témáról nemrég a versenyzők érdekvédelmi szervezetét vezető Alexander Wurz véleményét is kikérték, aki jelezte, saját bőrén nem érzi a feszültséget és mindkét szervezetnek üzent: dolgozzanak együtt az F1 érdekéért. „A GPDA-nál végzett munka során nem szembesültem ilyen feszültséggel, de ettől függetlenül minden érintett számára fontos, hogy a legjobb módon járjon el az F1 érdekében.”

Alexander Wurz (Fotó: XPB)

„A véleménykülönbség jó lehet, sőt akár produktív is, legalábbis addig, amíg beszélünk egymással és tiszteljük a másikat. Végső soron az FIA a szabályozó testület, a FOM pedig a kereskedelmi jogokat birtokolja” – folytatta az osztrák ex-versenyző.

„Szerintem a szerepeket nem kell átírni. A közöttük lévő szürke területek kitöltéséhez párbeszédre van szükség a felek között, valamint kölcsönös tiszteletre a felek között annak érdekében, hogy a sportág fejlődhessen. Ebben a sportágban mindig vannak beszédtémák, főleg most, hogy több vitát is látunk, de a Forma–1 remek pozícióban van” – emelte ki.

„Fontos, hogy – mint azt már említettem –, a felek együtt tudjanak működni. Gondolok itt az FIA-ra, a csapatokra, a Forma–1-re magára, a szervezőkre és a versenyzőkre is. Szóval, ne a zajra figyeljünk, hanem koncentráljunk a sportra” – zárta gondolatát.

Fotó: XPB
Borítókép: Mohammed bin Szulajm és Stefano Domenicali (Fotó: XPB)

További tartalmak