Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardót Hamilton időzítése lepte meg – de mit gondol a Mercedes-lehetőségről?

Ricciardót Hamilton időzítése lepte meg – de mit gondol a Mercedes-lehetőségről?

Racer
El tudta képzelni Lewis Hamiltont Ferrari-színekben Daniel Ricciardo, ám a bejelentés időzítése meglepi. Arról is beszélt, mit gondol a Mercedesnél így megnyílt lehetőségről.

A múlt héten jelentették be, hogy Lewis Hamilton év végén elhagyja a Mercedest és a Ferrarinál folytatja. Egy kilépési záradékot kihasználva tudott átszerződni azok után, hogy múlt nyáron egy 1+1 éves megállapodást írt alá jelenlegi csapatával.

Daniel Ricciardo szerint nem az a meglepetés a hírben, hogy Hamilton Maranellót választotta, hanem az, hogy ezt most jelentették be. „Nem lepődtem meg. El tudtam-e képzelni őt vörösben? Igen. El tudtam képzelni ezt a pályafutása, az öröksége szempontjából. És nyilvánvalóan egy jó csapatról is beszélünk, szóval lesz ott esélye a győzelemre, ez nem kérdés.”

„Az időzítés már inkább meglepett. Nem vagyok birtokában belső infóknak, hogy mi történik ott, szóval biztosan van oka annak, hogy ennyire korán bejelentették. Számomra ez a része meglepőbb volt, mint az, hogy a Ferrarihoz megy.”

Az efféle korai bejelentés nem lehet ismeretlen Ricciardo számára. 2020-ban a COVID-járvány miatt több hónap késéssel rajtoló szezon előtt jelentette be, hogy az év végén a Renault-tól a McLarenhez szerződik. Akkoriban főnökét, Cyril Abiteboult lepte meg az időzítés – és maga a váltás ténye is…

Ricciardo szerint a Mercedes szempontjából előnye is lesz a korai döntésnek. „A Mercedesnek így van egy egész éve kitalálni, hogy mit tegyen. Az ő helyzetükben gyanítom nem kell sietni. Minden lehetőségüket ki fogják értékelni, megnézik, ki mit csinál a versenyzőpiacon. Gyanítom, hogy egy olyan csapat, mint ők, jó helyzetben vannak” – utalt arra, hogy a csillagosok ülése kapós lehet.

Daniel Ricciardo (Fotó: Getty Images/Red Bull)

Ami azt illeti, akár ő maga is lecsaphatna a lehetőségre, hiszen nem titkolt célja visszatérni az élmezőnybe. Eddig a Red Bull-lal összefüggésben emlegették őt, szerződésben is áll velük, ám a Mercedes egy új lehetőséget jelent.

Az ausztrál egyelőre nem kíván ezzel foglalkozni.

„Egyáltalán nem tekintek ennyire előre. Ha ennyire messzire tekintenék a pályafutásom ezen szakaszában, az azt jelentené, hogy már közel vagyok a végéhez. Ez is egy ok arra, hogy a jelenben éljek, és versenyről versenyre haladjak.”

„Ami az átigazolási időszakot illeti, egy részem örül, hogy nem vagyok résztvevője ezeknek az őrült dolgoknak, főleg a szezon ennyire korai szakaszában. Ha tehát az átigazolási időszak nélkülem zajlik le, nekem jelenleg az is megfelel” – mondta a nyolcszoros futamgyőztes.

Borítókép: Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak