Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: pályán az első 2024-es F1-es autók

Videó: pályán az első 2024-es F1-es autók

Stake, Haas
A bemutatók első hetének végén már felbőgtek a motorok a Forma–1-ben. A Stake-Sauber debütálása után vasárnap a Haas is megkezdte az ismerkedést az új autójával.

Február 21-én rajtol csak a Forma–1 előszezoni tesztje Bahreinben, ám több csapat már most megkezdte az idényre való felkészülést. Ketten máris éltek az FIA szabályai által engedélyezett filmes napok lehetőségével, és sort kerítettek új versenygépük bejáratására.

Pénteken a Stake-Sauber volt az első, amely pályára vitte az idei autóját. A fekete-zöld színekre váltó hinwiliek Barcelonába utaztak, ahol 200 kilométert teljesíthettek az új C44-esükkel. Arról egyelőre csak pár felvétel került nyilvánosságra.

A Stake-Sauber mellett jelen volt egy másik csapat is Barcelonában: a McLaren egyelőre csak a 2022-es autójával biztosított tesztlehetőséget Lando Norriséknak.

Mindeközben a Haas vasárnap Silverstone-ban indította be a motorját, ahol a VF-24-essel Nico Hülkenbergé az első próbaút. A csapat által közzétett videón egyelőre csak esőgumin látható a fekete-fehér masina.

Az események sora hétfőn az Aston Martin bemutatójával folytatódik, miközben Olaszországban, Misanóban az RB-csapat pénteken leleplezett új autója, a VCARB-01-es is teljesíteni fogja első kilométereit egy filmes napon.

 

További tartalmak