Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso csak B terv a Mercedesnél?

Alonso csak B terv a Mercedesnél?

The Race
Meglepő kijelentéssel állt elő a Race rutinos szakírója, Mark Hughes, aki a Mercedes 2025-re megüresedő versenyzői ülésével kapcsolatban arról írt, tudomása szerint Fernando Alonso a csillagosok B terve Lewis Hamilton pótlására. Az A terv 18 éves juniorjuk mélyvízbe dobása.

Amint hivatalossá vált, hogy Lewis Hamilton távozik a Mercedestől és a Ferrari versenyzője lesz, megindultak a találgatások arról, ki veszi át a hétszeres világbajnok helyét. Néhány név természetesen azonnal bekerült a kalapba. Például a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóé valamint a Mercedes ifjú védencéé, Andrea Kimi Antonellié is.

A spanyol klasszist az előző héten több szakértő és ex-pilóta is „beajánlotta” a Mercedesnek, mondván a még mindig sikeréhes Alonso remekül tudná pótolni Hamiltont: rutint, elszántságot és komoly marketingértéket is vinne magával a csapathoz.

A témával nemrég a Race rutinos szakírója, Mark Hughes is kiemelten foglalkozott, cikkében pedig erősen utalt rá, Alonso bekopogtathat a Mercedesnél, amennyiben az Aston Martin nem mutatja az előrelépés jeleit és nem érzi, hogy jelenlegi csapatával felérhet a csúcsra. A szakértő szerint a Mercedes is mutathat hajlandóságot a spanyol szerződtetésére.

Ezen a ponton viszont megjegyzi, amennyire ő tudja, Alonso „csak egy B terv” a csillagosoknál. Az terv Andrea Kimi Antonelli, aki idén az F2-ben versenyez majd és akit sokan a jövő egyik legizgalmasabb pilótájának tartanak.

Lewis Hamilton és Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Hughes megjegyzi, így van ezzel a Mercedes is: a csapaton belül egyre többen érzik úgy, hogy a fiatal olasz lesz „a következő Max Verstappen”, akit semmiképpen sem akarnak elveszíteni. A szerző rámutat, Mercedes-kapcsolatai Verstappennek is voltak, Toto Wolff pedig azóta is bánja, hogy engedte, hogy a Red Bull „elhalássza előle” a hollandot.

Azt, hogy ez megismétlődjön, a Mercedes mindenképpen el akarja kerülni, ezért eleve számol Kimi Antonelli gyors előléptetésével: a terv eredetileg állítólag az volt, hogy egy jó F2-es szezon után két évre a Williamsbe ültetik és csak utána léptetik elő a Mercedeshez.

Hamilton távozása viszont felgyorsíthatja a dolgokat. Első körben persze a Mercedesnek meg kell várnia, hogyan teljesít védence az F2-ben, de a csapat jelezte, egyébként sem akarja elsietni a döntést, bőven lesz tehát idejük az előző években összesen öt juniorszériában csúcsra érő Kimi Antonelli teljesítményének elemzésére.

Toto Wolff egyébként vele kapcsolatban nemrég óvatosságra intett, kiemelve, most az F2-re kell összpontosítania, ugyanakkor Hamilton távozása után elhintette azt is, a Mercedes kész bátor döntést hozni a 2025-ös üléssel kapcsolatban.

Andrea Kimi Antonelli (Fotó: Mercedes)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak