Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso is autóba ült: jól érezte magát a volán mögött!

Alonso is autóba ült: jól érezte magát a volán mögött!

Aston Martin
Az Aston Martin filmes napján Lance Stroll után a csapattárs, Fernando Alonso is pályára vitte a csapat legújabb Forma–1-es autóját és kiszállva abból röviden összegezte is első benyomásait munkaeszközéről.

Hétfő délelőtt az Aston Martin folytatta a bemutatók sorát és egyben nyitotta meg a leleplezések második hetét, melynek a 2023-as szezon legjobb konstruktőri eredményeit elérő alakulatok a főszereplői/lesznek a főszereplői.

A zöldek egy filmes nap keretén belül (az új szabályok szerint ilyenkor 200 kilométert tehetnek meg) rögtön pályára is vitték új autójukat, amit először Lance Stroll próbált ki.

A kanadai után a rutinos csapattárs, a tavaly nyolc dobogós helyezést is gyűjtő Fernando Alonso is autóba ült, a bejáratást követően pedig röviden meg is osztotta gondolatait az első körökről egy, az Aston Martin oldalaira feltöltött videóban.

Mike Krack és Fernando Alonso (Kép: Aston Martin)

„Szóval… ez volt az első nap az autóban” – kezdte a kétszeres világbajnok. „Nagyon jó, hogy visszatérhettünk egy új autóval, ez (a bejáratás) általában az év egyik legizgalmasabb pillanata.”

„Ellenőrizzük, hogy minden rendben van-e, például az üléspozíciót és a pedálokat. Nagyszer érzéseim voltak az autóval kapcsolatban. Nagyon boldog vagyok vele. Már várom, hogy összevethessük a többiekével Bahreinben. Hamarosan újra látjuk egymást” – tette hozzá.

Az Aston Martin tehát túlvan az első gyakorláson. A csapat számára a következő kihívás jövő szerdán veszi kezdetét a háromnapos bahreini teszttel. Ott már a riválisok is pályán lesznek!

Fernando Alonso (Kép: Aston Martin)
Borítókép: Fernando Alonso (Kép: Aston Martin)

További tartalmak