Musorujsag
Élő Eredmények

Dobogókra és az első győzelemre vágyik az Alonsóra felzárkózni igyekvő Stroll

Dobogókra és az első győzelemre vágyik az Alonsóra felzárkózni igyekvő Stroll

Motorsport, Motorsport Week
Tudatában van Lance Stroll annak, miben kell fejlődnie 2024-ben, és reméli, hogy az új autójával képes lesz felzárkózni Fernando Alonsóra.

„Telepakoltuk a lakást párnákkal, és el sem hagyhattam az otthont” – viccelődött Lance Stroll az Aston Martin bemutatója kapcsán tartott sajtótájékoztatóján. A kanadai ezzel az egy évvel ezelőtti, kevésbé mulatságos történésekre utalt vissza: az új autójuk bemutatója után ki kellett hagynia a téli teszteket, mivel egy kerékpárbaleset során eltörte a csuklóját és a lábujját is.

Strollnak sérülten kellett versenyeznie az év első hétvégéin, ráadásul a felkészülése sem alakult jól, így sokáig csak próbálta utolérni magát. Mire ez nagyjából sikerült neki, az addig a dobogókat sorra szállító Aston Martin visszaesett a mezőnyben. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy közte és Fernando Alonso között év végére 132 pontos differencia alakult ki.

A versenyző idén a szokottnál is körültekintőbb volt a felkészülése során, még a kocogásnál is. A testi épségének megőrzése és a tesztek teljesítése azonban csak egy lépés a jobb szezon felé, Stroll tudja, más gyengeségeken is javítania kell.

„Tudom, miért volt időnként nehéz a tavalyi év. Mármint sok jó is volt az előző évben, és erősen zártam, szóval most erre akarok építkezni”

– jelentette ki.

„Próbálunk az előző évi autóra építeni. Erős autónk volt tavaly, a szezon kezdetén egyértelműen. Igazán jók lettünk. Voltak gyenge pontjai az autónak bizonyos pályákon, és ezek a gyengeségek ki is ütköztek, és olyankor jobban küszködtünk csapatként. Az egész gyár keményen dolgozott, hogy tanuljunk a múlt évből, kijavítsunk bizonyos gyengeségeket, de közben meg is tartsuk az előző autó erősségeit.”

„Szeretnénk az elsőtől a huszonnegyedik versenyig javulni, egyre jobbá tenni az autót az év során.”

Mike Krack és Lance Stroll (Fotó: Aston Martin)

Az Alonsóval szembeni hátránya kapcsán elismerte, csapattársa „egyszerűen gyorsabb volt” nála, ám a különbség mértékét már inkább a körülmények balszerencsés együttállásának tudja be.

„Nem szeretem a szerencse szót használni, de elég sokszor voltam balszerencsés tavaly. Ez kicsit nehezebbé tette a helyzetet, amikor jó pozíciókért harcoltunk, sokszor fordult elő, hogy technikai problémáink voltak. Egyszerűen nem alakultak nekünk kedvezően a dolgok.”

„Átgondoltam, mit csinálhatnék jobban, hogyan válhatnék jobbá. Minden év más az F1-ben, sok múlik azon, hogy milyen az autó, sok tényező játszik szerepet. Szeretnék nagy eredményekért harcolni idén, sok pontot szerezni, dobogós helyezésekért küzdeni, és egy győzelem is klassz lenne zöldben” – jelentette ki Stroll.

Hozzátette, a Red Bull nagy fölénye után 2024-ben nem az a magukkal szembeni elvárásuk, hogy legyőzzék Max Verstappenéket, egyszerűen csak  jobb csapattá akarnak válni. Reményei szerint ez jobb eredményekhez is vezet majd.

Borítókép: Lance Stroll (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak