Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: Nyolcórás meghallgatáson van túl Horner – döntés még nem várható

Sajtó: Nyolcórás meghallgatáson van túl Horner – döntés még nem várható

F1-Insider, Daily Mail, Motorsport-Total, Sky Sports
Múlt pénteken kerlt sor a Red Bull csapatfőnökének, Christian Hornernek a meghallgatására. Pár információ már kiszivárgott, az viszont továbbra is kérdés, mikor születik döntés a brit sorsáról.

Továbbra is folyamatban van az a belső vizsgálat Christian Horner ellen, amit még a Red Bull F1-es csapatának anyacége indított az istálló egyik alkalmazottjának panaszára reagálva. A csapatfőnököt nem elfogadható, kényszerítő magatartással vádolják, és sokak szerint kérdéses, hogy a pozíciójában maradhat-e.

Panaszt egy női alkalmazott tett rá pár hete, mégpedig a vezetési stílusa, a nyomásgyakorlás kapcsán. Az F1-Insider szerint a kérdéses alkalmazott középvezetői beosztásban van, Horner közeli munkatársának számít.

„A hölgy úgy érezte, hogy nyomást gyakorolnak rá, és feltételezhetően olyan módon kényszerítik, ami a modern morális irányelvekkel nincs összhangban”

– írta a német lap.

Hornert pénteken várta meghallgatásra az ügy kivizsgálásával megbízott független jogász. A találkozóra eredetileg Milton Keynesben került volna sor, ám végül egy titkos londoni helyen zajlott, hogy elkerüljék a médiát.

Christian Horner (Fotó: XPB Images)

A Daily Mail így is megtudott pár részletet. Cikkük szerint Horner kora reggel, már 8 óra előtt elindult egy fekete BMW-vel, és bő 8 órán át tartott a meghallgatása. Eredmény egyelőre nem született.

Több forrás szerint nem is számíthatunk arra, hogy még a Red Bull csütörtöki hivatalos bemutatója előtt megszületik a döntés, sőt, vannak, akik szerint a szezonnyitó Bahreini Nagydíjra sem fog. Ebben az esetben ugyanakkor nem lesz egyszerű kezelni a nyilvánosságot, hiszen a csapatnak előbb-utóbb konfrontálódnia kell a médiával.

Az F1-Insider úgy hallotta, az ügy vizsgálatával megbízott jogász most szabadságra megy, ami miatt szintén csúszhat a döntés.

Miközben Hornernek a pénteki volt az első lehetősége, hogy elmondja a saját álláspontját, források szerint a csapat számos dolgozóját már korábban meginterjúvolták. Állítólag a kérdezettek között volt Adrian Newey is.

A Daily Mail azt írta, most egyfajta pingpongozás is elkezdődhet, hiszen a sértett felet most szembesíthetik Horner kijelentéseivel, amikre aztán reagálhat, majd ismét Horner térfelére kerülhet a labda, és ez így mehet egy ideig.

Christian Horner (Fotó: XPB)

A Motorsport-Total és az F1-Insider szerint a Horner-ügy a Forma–1 tulajdonosát és annak ügyvezetőjét, Stefano Domenicalit is foglalkoztatja, főleg azok után, milyen nagy port kavartak az Egyesült Államokban a hasonló esetek, például a „Me Too”-botrányok. A témára érzékeny amerikaiak állítólag próbálnak is nyomást gyakorolni Mark Mateschitzékre (Dietrich MAteschitz fia, az elnökség tagja), hogy tegyenek pontot az ügy végére, és a vád beigazolódása esetén tegyék meg a szükséges lépéseket.

Horner minden vádat tagad, és visszautasította a Red Bull állítólagos javaslatát az önkéntes lemondásra, annak ellenére, hogy többek szerint barátja, Bernie Ecclestone is ezt javasolta neki a család hírének védelme érdekében.

Mindezek alapján sajátosnak ígérkezik a Red Bull csütörtöki bemutatója. Amennyiben nem lesz addig döntés Horner sorsáról, érdekes lesz látni, a brit hogyan tesz majd eleget a feladatainak, illetve hogy a nyilvánosság elé áll-e.

Borítókép: Christian Horner (Fotó: XPB)

További tartalmak