Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: Verstappenék kedden már az új Red Bull RB20-assal tesztelnek Silverstone-ban

Sajtó: Verstappenék kedden már az új Red Bull RB20-assal tesztelnek Silverstone-ban

Racing News 365
Miközben a világ Maranellóra figyel, a címvédő szép csendben kipróbálja az autóját. Két nappal a bemutatója előtt debütál a Red Bull RB20-as autója Silverstone-ban!

Önként a sor végére ballagott a Red Bull csapata az idei autóbemutatójával: az versenygépük lesz az utolsó, amit lelepleznek az idei előszezonban. Az RB20-as hivatalos debütálására február 15-én, azaz csütörtökön kerül sor, ám mindez nem jelenti azt, hogy Max Verstappen és Sergio Pérez új versenygépe ne lenne már készen.

Sajtóhírek szerint miközben a Ferrari kedden a bemutatójával vonja magára a figyelmet, a bikások Silverstone-ban megejtik az RB20-as bejáratását egy filmes nap keretében. A Racing News 365 értesülései szerint  Max Verstappen viszi először pályára a 2024-es Red Bullt, amely a nap során az új szabályok értelmében 200 kilométert teljesíthet.

Bár korábban fordult már elő, hogy a csapat csak a bajnokának adott lehetőséget az új autó első napján, a holland portál szerint kedden Sergio Pérez is volán mögé ül Silverstone-ban.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

A Red Bull magasra tette a lécet az RB20-as előtt, hiszen az autó elődjével, az RB19-essel egy híján az összes tavalyi versenyt megnyerte, szám szerint 21-et. Adrian Newey szerint az új autó az előző kettő egyenesági leszármazottja lesz, vagyis nem készülnek forradalmi újításokkal, sem nagy koncepcióváltással.

A két versenyző a mostani bejáratás után a csütörtöki bemutatón talán már az első benyomásait is megosztja az új autóról, amit aztán a február 21-én rajtoló háromnapos bahreini teszten ismerhetnek majd meg igazán.

A csapat kapcsán egyelőre az is kérdés, mi lesz csapatfőnökükkel, Christian Hornerrel, aki ellen a Red Bull anyacége indított vizsgálatot. Több forrás szerint nem sok esély van arra, hogy a brit ügye még a csütörtöki bemutató előtt lezáruljon, sőt, akár a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon (március 2.) is túlnyúlhat.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak