Musorujsag
Élő Eredmények

Norrisnak van egy nagyon fontos célja

Norrisnak van egy nagyon fontos célja

F1i
A McLaren versenyzője, a saját kvalifikációs teljesítményét 2023 második felében gyakran komoly kritikával illető Lando Norris elárulta, a téli szünetben az időmérős forma javítását tűzte ki maga elé célként.

Azt követően, hogy Katarban és Abu-Dzabiban is belehibázott leggyorsabb körébe, Norris meglehetősen kemény szavakkal ostorozta saját magát. Megjegyzéseire a csapatvezető, Andrea Stella is reagált, mondván a szünetben el akar beszélgetni pilótájával arról, hogy néha túl szigorú saját magával és ez nem biztos, hogy jó irányba vezet.

Norris viszont jelezte, nem érzi problémának önkritikus szemléletmódját, hiszen az motiválja a jobb teljesítmény elérésére és segíti abban is, hogy feldolgozza a történteket. Ráadásul lát egy olyan tendenciát is, hogy egy-egy ilyen „kirohanás” után jobban teljesít.

Persze mindez nem jelenti azt, hogy nem akar változtatni – de inkább teljesítmény, mint személyiségén. Jelezte, a téli szünetre és az új évre is határozott célt tűzött ki maga elé: jobb akar lenni az időmérőkön. „Több dolog is történt már… azzal kapcsolatban, hogyan vezetek és hogyan tudom kihozni a legjobb teljesítmény magamból egy körön” – nyilatkozta a RacingNews365-nek.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Sokat dolgoztam azért, hogy megértsem ezeket a dolgokat. A szimulátorban is teszteltem a megoldásokat és próbáltam javítani magamon. De persze nehéz úgy javítani, hogy az ember nem ül autóban és nem kell teljesítenie” – emelte ki.

„De amennyire csak lehetséges, próbáltam dolgozni ezeken, még akkor is, ha a mentális oldalról van szó. Minden olyan területen igyekeztem dolgozni, amin érzésem szerint még javítanom kell. Most azt mondanám, hogy ez sikerült is. De mindig más élmény ér, ha visszaülsz az autóba és újra olyan pillanatban vagy, hogy élesben is kipróbálhatsz dolgokat és van rajtad nyomás is” – folytatta.

„Minden tőlem telhetőt megtettem a személyes csapatommal. De nehéz bármit mondani addig, amíg nem vagyok ott az év első időmérőjén. Addig nehéz megállapítani, hogyan működnek ezek a dolgok, vagy hogy működnek-e egyáltalán. És azt is, min kell még javítani” – zárta gondolatát.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak