Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen megérti, hogy Norris lemondott a Red Bull-lehetőségről

Verstappen megérti, hogy Norris lemondott a Red Bull-lehetőségről

Sky Sports
Max Verstappen megérti, miért nem érezte vonzónak Lando Norris lehetőségként a Red Bullt, és reagált a brit róla tett megállapításaira is.

Lando Norris januárban hosszabbította meg a szerződését a McLaren csapatával, ezzel már a Lewis Hamilton által elindított lavina előtt kivonta magát a versenyzőpiacról. Tette mindezt annak ellenére, hogy az érdeklődés megvolt iránta. A múlt évben a 2025-re versenyzőt kereső Red Bull nyíltan flörtölt a britek reménységével, akit még Helmut Marko tanácsadó is el tudott volna képzelni a csapatánál annak tudatában, milyen jó barátok Max Verstappennel.

Miután hosszabbított, Norrist a Red Bull-lehetőségről is kérdezték, ám elmondta, még ha önmagában nem is tartana Verstappentől, nem érezné okos lépésnek a mellé szerződést, mivel a holland olyan nagy helyzeti előnyben lenne a Red Bull-lal töltött nyolc-kilenc szezonjuknak köszönhetően, hogy abba még a legjobbaknak is beletörne a bicskája.

„Lehetsz-e abban a helyzetben, hogy egyből kihívójává válsz, ahogy belépsz a csapatba, és érzed-e magad elég otthonosan ehhez? Szerintem minden versenyző esetében nem a válasz”

– fejtegette.

Azt is megjegyezte: „Még a pár évvel ezelőtti Max számára is rendkívül nehéz feladatot jelentene kiállni a jelenlegi Max ellen.”

Lando Norris és Max Verstappen (Fotó: XPB)

Verstappen, aki korábban nyíltan kimondta, szívesen lenne Norris csapattársa, megérti a brit érveit és azt, hogy inkább a McLaren iránt kötelezte el magát hosszú távra.

A Red Bull-os a Sky Sportsnak először Norris korábbi Verstappenről tett kijelentésére reagált. „Ha megnézem, hol tartottam négy évvel ezelőtt, és a mai magamhoz viszonyítok, talán kicsivel higgadtabb vagyok, tapasztaltabb. Ez bizonyos helyzetekben mindenképpen jelenthet különbséget. És talán a bajnoki cím megszerzése is segítség.”

„Egészen érdekes lenne a négy évvel ezelőtti önmagam csapattársának lenni, és megméretni vele a mai önmagam. Nem tartok a kihívástól, és mindig klassz a világ legjobbjai ellen versenyezni.”

„Ami őt illeti, nem tudom, mi zajlik a csapatánál. Amikor jól érzed magad és boldog vagy azokkal az emberekkel, akikkel éppen dolgozol – és ők egyértelműen szép fejlődésen mentek keresztül –, akkor talán azt mondod magadnak, hogy nem is szükséges távoznod, mert sikeressé teheted ezt is”

– utalt a McLaren projektjére.

A papajásoknak valóban a győzelem a céljuk, 2024-re azonban még csak futamgyőzelmeket mertek kitűzni maguk elé, a bajnoki címet nem. Andrea Stella, a McLaren csapatfőnöke elismerően felhívta rá a figyelmet: a Red Bull elképesztő szinten teljesített 2023-ban, így nem lenne reális máris a legyőzésükről ábrándozni.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

„Sok nagyszerű ember dolgozik a Forma–1-ben, nem csak a mi csapatunknál. És nyilván mind le akarnak győzni bennünket” – reagált Verstappen az ellenféltől kapott bókra. „Tavaly hihetetlen évünk volt. És már önmagában a munkát is élveztem a csapattal. Nem állítom, hogy az idei is lehet ugyanilyen év.”

„Nem tudhatjuk, hiszen mindenki fejlődik minden évben, és persze mi is, de nem tudjuk, a többiek hol tartanak. Viszont nagyon remélem, hogy lehet egy újabb erős szezonunk.”

„Versenyzőként minden évben próbálsz egy kicsivel jobbá válni. Idővel természetesen nagyobb tapasztalatod is lesz, és szerintem e téren tehetünk kis előrelépéseket. Ez az izgalmas ebben: egyelőre fogalmam sincs. Beülsz az autóba, mész az első versenyre, tanulsz és alkalmazkodsz az autód igényeihez, a saját igényeidhez. Keresed a csomagot, ami igazán jól működik.”

Verstappen nem érzi úgy, hogy már elérték a plafont. „Még csak huszonhat vagyok, nem értem el a teljesítőképességem csúcsát. Folyamatosan tanulok. De ebben a sportban még negyven évesen is tanulsz dolgokat, ez folyamatosan így megy. Ami a csapatot illeti, látom a motivációt. És sosem elég. Menni akarunk még tovább, még többet nyerni, további bajnoki címeket szerezni. Aztán az idő majd megmondja, hogy eleget tettünk-e ezért” – fogalmazott.

Borítókép: Max Verstappen és Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak