Musorujsag
Élő Eredmények

Az Aston Martin ígéri, idén elkerüli a fejlesztési hibákat

Az Aston Martin ígéri, idén elkerüli a fejlesztési hibákat

Aston Martin
Az Aston Martin technikai igazgatója, Dan Fallows kijelentette, a csapat 2024-ben mindenképpen el szeretné kerülni a tavalyi fejlesztési problémák megismétlődését, ezért óvatosabbak lesznek az újításokkal és nem fogják sprinthétvégén tesztelni azokat.

A zöldek remekül kezdték a 2023-as szezont: az első hétvégék után úgy tűnt, ők lehetnek a Red Bull első számú kihívói. Formájuk azonban lassan hanyatlásnak indult: a nyári hónapokban több rivális is átlépte őket az új fejlesztéssel, miközben nekik nem jöttek be az újítások. Végül a bajnoki tabellán csak ötödikek lettek, az évet a mezőny harmadik harmadában kezdő McLaren mögött.

Ami fejlesztéseiket illeti, Kanadában vetettek be egy komolyabb csomagot, ami mint később kiderült, nem hozta a várt eredményeket, később pedig Austinban próbálkoztak újítással – egy sprinthétvégén, ahol a formátum miatt nem igazán tudták kiértékelni alkatrészeiket.

Technikai igazgatójuk, Dan Fallows jelezte, idén mindenképpen el akarják kerülni a tavalyi hibák megismétlődését, ezért óvatosabbak lesznek és kerülni fogják az újítások bevetését a sprinthétvégéken (annak ellenére is, hogy 2024-ben már valamivel lazábbak lesznek a parc fermé szabályok a szóban forgó hat eseményen).

Dan Fallows (Fotó: XPB)

„Szeretnénk megadni magunknak a lehető legjobb esélyt arra, hogy olyan fejlesztéseket vessünk be, amelyek azonnal működnek” – jelentette ki határozottan a rutinos szakember, aki az Aston Martin hivatalos oldalának nyilatkozott.

„Ez nemcsak azt jelenti, hogy jól kell dolgoznunk azelőtt, hogy az újítások a pályára jutnak, hanem azt is, hogy jó összehasonlításokat tudunk végezni. Amikor Kanadában mindkét autót fejlesztettük, az előző futamok deltáira támaszkodtunk. Ezzel szemben, ha az egyik autón fenn vannak a fejlesztések, a másik pedig a régi specifikációval fut, jobb összevetést tudunk végezni” – mutatott rá.

„Tavaly agresszívek voltunk a fejlesztési programmal. Például új padlókat vittünk az austini sprinthétvégére. De idén óvatosabbak leszünk azzal kapcsolatban, hogy jelentős fejlesztést viszünk egy sprintre, ahol összezavarhatjuk magunkat” – zárta gondolatát.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak