Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Feltárult a Red Bull titka: így festenek a rejtegetett légbeömlők!

Feltárult a Red Bull titka: így festenek a rejtegetett légbeömlők!

Boxutca
Az autó bejáratása óta ment a találgatás, milyen megoldást rejteget a Red Bull az új autójának oldalán. Bahreinben végre fény derült rá.

Elrajtolt a téli teszt Bahreinben, már nincs mód a titkolózásra. Szerdán először hajtottak pályára egyszerre a 2024-es F1-es autók, köztük a címvédő Red Bull RB20-asával, amelyet az elmúlt egy hétben kisebb rejtély lengett körül.

Max Verstappenék autója már a múlt kedden megejtett bejáratáskor lázban tartotta a technikai szakértőket az extrém kialakítású oldaldobozaival. Az RB20-as oldalán nem látszott tudniillik, hol rejtőznek a motor hűtésére (is) szolgáló légbeömlő nyílások.

A bahreini nyitónapon lőtt első közeli fotók választ adtak a kérdésre. Az új Red Bull erősen alávágott oldaldobozain felül egy apró vízszintes, alul pedig egy hosszúkás függőleges rés nyílik.

Hogy mi mire szolgál pontosan, arról még találgatnak. Többek szerint az egyik rést a Ferrari mintájára egy S-csatornához is használhatják, aminél a burkolaton belül vezetik át az elöl beeresztett levegőt a kocsitest felszínére.

Az új Red Bullon azonban nemcsak az oldaldobozok tűnnek extrémnek. A motorborítás két oldalán két nagy méretű csatorna húzódik. Kiderült, ezeknek a versenyző feje mellett van egy bemeneti nyílásuk.

A szintén gyanúsnak tűnő orrkúp egyelőre ugyanolyan, mint a bemutatón, nem nyitottak rajta rést, a fekete panel eltávolításával, mint arról többen is találgattak.

Képgaléria:

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Max Verstappen (Fotó: XPB)
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2024/02/XPB_1259080_1200px.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak