Musorujsag
Élő Eredmények

Megható tisztelgés Norristól az elveszített barát előtt

Megható tisztelgés Norristól az elveszített barát előtt

Lando Norris/X
Megható gesztus Lando Norristól: a McLaren télen elhunyt tanácsadója, Gil de Ferrarn előtt tisztelet sisakfestésével.

Fájó veszteség érte az autóversenyzés világát és a McLaren-családot a múlt év végén. Nem sokkal karácsony után tragikus hirtelenséggel elhunyt Gil de Ferran, a brazilok Indy 500-győztese, aki nem sokkal előtte tért vissza a wokingiak F1-es csapatához sportigazgatóként.

A mindössze 56 évesen elvesztett exversenyző emlékét tovább őrzi a McLaren. Oscar Piastri is egy neki címzett üzenettel a sisakján hajtott ki a garázsból a bahreini teszt szerdai nyitónapján, csapattársa, Lando Norris pedig még különlegesebb dologgal készült: De Ferran korábbi sisakfestésével fog autóba ülni Bahreinben.

„A múlt év végén elvesztettünk valakit, aki nagyon különleges volt számunkra. Kedves barátom volt, aki lényegében a Forma–1-be érkezésem óta mellettem volt. Olyasvalaki, akivel nemcsak sokat nevettem és jól szórakoztam, de aki kisegített a pályán és azon kívüli is, amikor szükségem volt rá.”

„Ezzel a dizájnnal nyerte meg az Indy 500-at, és ma ezt fogom viselni, hogy a magam módján köszönetet mondjak mindenért, és tudassam vele, hogy gondolunk rá, még mindig nagyon is tagja a McLarennek. Remélem, tetszik neked! Ezt érted, Gil!” – írta közösségi oldalán Norris.

További tartalmak