Musorujsag
Élő Eredmények

Sok kör, megbízható autó – örül a kezdésnek a McLaren

Sok kör, megbízható autó – örül a kezdésnek a McLaren

McLaren
Elégedett volt a bahreini teszt nyitónapjával Lando Norris, aki a komoly fölénnyel nyitó Max Verstappen mögött másodikként zárt. Hasonlóan pozitív volt a csapattárs, Oscar Piastri és a csapat, a McLaren is.

Komoly a kontraszt a McLaren jelenlegi és tavaly év eleji helyzete között: 2024-re úgy fordultak, hogy az előző szezont jó lendülettel zárták és sokan egyfajta kihívót látnak bennük, első tesztnapjuk pedig komoly problémáktól mentes volt, ezzel szemben 2023-ban technikai hibákkal nyitottak és már azt is érezték, hogy a teljesítményük sincs rendben.

Lando Norris ma másodikként zárta a tesztnapot, igaz, Max Verstappen komoly előnybe került vele szemben (a holland 1,1 másodperccel volt gyorsabb). Ami a köröket illeti, azokból 73-at teljesített, pedig csak a második szakaszban ült autóba.

Nagyon boldog vagyok, amiért újra beülhettem a volán mögé” – kezdte nyilatkozatát a nap végén. „Az első tesztünk ezzel az új autóval nagyon élvezetesnek tűnt. Megbízható volt a pályán, szóval összességében pozitív napon vagyunk túl. Sok tételt kipipálhatunk, ragaszkodtunk a tervünkhöz és végre is hajtottuk azt” – tette hozzá.

Lando Norris (Fotó: XPB)

Hozzátette ugyanakkor, a McLaren tisztában van vele, hogy sokat kell még dolgozni a célok elérése érdekében. „Két hosszú tesztnap vár még ránk. Sokat kell javítani, sok dolgot kell még beállítani. De minden a helyes irányba halad. Már várom, hogy holnap újra pályára hajtsak” – mondta.

A csapattárs, Oscar Piastri a délelőtti szakaszban ült autóba, és mivel hűvösebb körülmények között vezetett, a listán csak kilencedik lett. „Megvolt az első tesztnap és viszonylag simán ment. Masszív tesztnap volt, jó volt újra pályára hajtani reprezentatív körülmények között. Az autó jónak tűnt, és vannak különbségek a tavalyihoz képest, amikkel a jó irányba haladunk” – emelte ki.

„Ez a teszt egy jó kezdés volt. Meglátjuk, mit vehetünk még sorra a teszt folytatásában és arra törekszünk, hogy végső soron megértsük az autót. Már most várom, hogy visszaülhessek az autóba a második nap alkalmával” – folytatta.

A csapatot ezúttal a tesztfeladatokat koordináló Jose Manuel López vezette, a nap végén pedig ő is elégedetten nyilatkozott. „Jó kezdés volt. Sok kilométert futottunk. Lando és Oscar is végigvitte a programot. Aerodinamikai tesztekkel kezdtünk, majd a beállításokkal foglalkoztunk és végül a hosszabb etapokra figyeltünk. Az autó egész nap megbízható volt. Sok információt gyűjtöttünk, amit este jól ki fogunk elemezni. Várjuk, hogy újra pályán legyünk” – mondta.

Oscar Piastri (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak