Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly őszintén elismerte, nem túl biztató a helyzet az Alpine-nál

Gasly őszintén elismerte, nem túl biztató a helyzet az Alpine-nál

Sky Sports
Az Alpine versenyzője, Pierre Gasly őszintén elismerte, a szezonra koncepcióváltással készülő csapat teljesítménye nem volt túl biztató a háromnapos bahreini teszt során és arra számít, az idénykezdet is nehéz lesz számukra.

Az enstone-i csapat komolyabb koncepcióváltással vágott neki az évnek a csalódást keltő 2023-as szezon után és számított rá, hogy az új autó optimalizálása időbe telik majd. Nem voltak tehát komoly elvárásaik a bahreini teszt előtt sem, az viszont időeredmények tekintetében igencsak gyengén sikerült számukra: pilótáik a 16. és a 17. legjobb időt érték el.

Noha összességében nem az A524-es a mezőny leglassabb autója (az a legtöbb szakértő szerint a tavalyi évet is utolsóként záró Haas), a francia csapat mégis úgy tűnik, messze van attól a pozíciótól, ahol lenni szeretne.

Erre utalt Pierre Gasly nyilatkozata is, aki a három nap összegzésekor őszintén elismerte, nem tűnik túl rózsásnak a csapat helyzete. „Az igazat megvallva, nem igazán foglalkoztam a többiekkel, mert annyi minden történt a mi oldalunkon” – nyilatkozta a Sky Sportsnak. „Nem mondanám, hogy olyan jól nézünk ki… de ugyanakkor még van pár napunk, hogy megértsük az adatokat.”

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Felforgattuk az autót és nagyon sokat teszteltünk. Reméljük, hogy az elemzések és a válaszok további teljesítményt hoznak majd a csapat számára. Aztán majd kiderül (hol állunk), jövő pénteken már senki sem rejtőzködhet” – utalt a közelgő időmérőre.

„Úgy vélem, most türelmesnek kell lennünk, még akkor is, ha ezt nem szeretjük mi, versenyzők. De nyilvánvaló, hogy eltarthat egy ideig, hogy kihozzuk a várt teljesítményt az autónkból” – tette hozzá, majd hasonló őszinteséggel beszélt arról is, hogy a teszteredmények alapján a jövő heti idénynyitó is nehézkes lesz az Alpine számára.

„Nem lesz egyszerű a futam. Nem onnan indulunk, ahonnan akartunk volna. Ugyanakkor időt kell adnunk magunknak arra, hogy megértsük az új autókoncepciót. Az jó, hogy meghatároztuk, min kell dolgoznunk csapatként. Hogy megoldjuk-e a dolgot a beállításokkal, azt majd az idő eldönti. De az biztos, hogy agresszíven fogunk fejleszteni és ez kell is a felzárkózáshoz” – emelte ki.

Estebannal (Ocon) hasonló visszajelzéseket adtunk. Az a fő, hogy megvizsgáljuk, ki tudjuk-e javítani a hibákat a jövő hét előtt, vagy egy nagyobb fejlesztési csomagra lesz szükségünk ahhoz, hogy megbirkózzunk velük. Sok munka vár ránk. Továbbra is csak három nap állt a rendelkezésünkre a teszteléshez és ez a három nap jóformán elrepül. Csapatként megpróbáljuk a lehető legjobb formánkat hozni a jövő héten” – zárta gondolatát.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak