Musorujsag
Élő Eredmények

Leclerc és Verstappen a csatornaproblémáról: Ezt meg kell oldani!

Leclerc és Verstappen a csatornaproblémáról: Ezt meg kell oldani!

RN365
A címvédő, Max Verstappen és ferraris riválisa, Charles Leclerc is reméli, az F1 megoldja a teszt második és harmadik napját is befolyásoló „csatornaproblémákat”, mielőtt komolyabb következménye lesz egy-egy incidensnek.

A bahreini gyakorlást csütörtökön és pénteken is meg kellett szakítani, miután a 11-es kanyarnál felszakadt egy csatornafedél. A jelenetsort látva bevillanhatott a Las Vegas-i Nagydíj nyitónapja, ahol szintén egy csatornafedél okozott problémát (ott Carlos Sainz Ferrarija tönkre is ment, miután a spanyol áthatott a leszakadt fedélen).

Az ilyen jellegű incidensek megszaporodása összefügg azzal, hogy a csapatok egyre nagyobb leszorítóerőt tudnak generálni a 2022 óta használatban lévő talajhatású autókkal, melyek néhány ponton könnyedén feltéphetik például a vízelvezetők fedeleit.

A szervezők a jövő heti Bahreini Nagydíj előtt gyors megoldást keresnek: a hírek szerint minden potenciálisan veszélyes fedelet lebetonoznak, bízva abban, hogy az eső nem jelent majd problémát a hétvégén. Ami a folytatást illeti, a háromszoros világbajnok, Max Verstappen és ferraris ellenfele, Charles Leclerc is reméli, az F1 kezelni fogja a problémát.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

„A talajhatású autókkal egy kicsit rosszabb a helyzet, de úgy tűnik, olyan helyeken vezetünk, ahol nem sok autó megy, már ami a kanyarok megnyitását illeti” – kezdte a holland. „Talán egy kicsit jobban kellene ellenőrizni ezeket a dolgokat.”

„Tudjuk, hogy ez egy probléma a jelenlegi autók számára, és amikor elutazunk a helyszínekre, tisztában vagyunk vele, hol vannak a vízelvezetők. Szóval a kezdés előtt mindent alaposan le kell ellenőrizni. Biztosra kell menni, hogy minden szilárd. Ez kötelező kell, hogy legyen, nehogy tönkremenjenek az autók. Ez főleg akkor nem túl jó, amikor a költséglimit is aktív” – mutatott rá.

„Ez egy komoly probléma, aminek komoly következményei lehetnek” – emelte ki Leclerc. „Vetni kell rá egy pillantást, már ami a folytatást illeti. Szerencse, hogy nem olyan helyen történt, mint Vegasban. Az elég komoly eset volt Carlos számára. De biztos, hogy mindenki azon dolgozik, hogy megtalálja a legjobb megoldást a helyzetre” – folytatta.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak