Musorujsag
Élő Eredmények

Norris, McLaren A Red Bull és a Ferrari egyértelmű előnyben van mindenkivel szemben

Norris, McLaren A Red Bull és a Ferrari egyértelmű előnyben van mindenkivel szemben

F1
Lando Norris örül, hogy már a teszten előjöttek a McLaren problémái, ám annak már kevésbé, hogy a jelek szerint két csapat is nagy fölényben van velük szemben.

Mindössze húsz kört tudott teljesíteni Lando Norris a bahreini F1-es teszt pénteki zárónapján. A munkát reggel egy elszabadult csatornafedél is akadályozta, ám a kevés körének fő okát egy váltóprobléma jelentette, ami már a félidő előtt véget vetett a napjának.

A McLarennek többféle műszaki problémája is volt az elmúlt három nap során, csütörtökön üzemanyag-szivárgás miatt veszítettek sok időt. Versenyzőjük is elismerte, e téren még javulniuk kell, ám összességében pozitívan értékelte tesztjüket.

„Elégedett vagyok. Nem volt tökéletes három nap, elég sok gondunk volt, és nyilván nem erre vágyik az ember. De jobb most, mint a jövő héten!”

„Jól érzem magam. Az autó egyértelmű javulás bizonyos területeken. Más területeken még mindig van mit javítani rajta. Jó napok voltak” – értékelt Norris.

Hozzátette: „Még így is elég nagy a különbség az előttünk lévő párakkal szemben. A következő héten dolgozni fogunk ezen, próbáljuk már most csökkenteni ezt.”

Fotó: XPB

A lemaradásuk zavarja a britet. Szerinte nemcsak a Red Bull, a Ferrari is lépéselőnybe került velük szemben. A kérdésre, hova várja a McLarent a jövő heti Bahreini Nagydíjon, Norris elmondta:

„Őszintén szólva fogalmam sincs. Egyértelműen elég sokkal vagyunk a Ferrari mögött, és elég sokkal a Red Bull mögött. Szerintem egyértelmű előnyben vannak. Ezt leszámítva nem vagyunk rossz helyzetben, a következő bolyban. De ez a két csapat a jelek szerint komoly előnyben van mindenki mással szemben.”

Bár ezek alapján nem tűnik önfeledten boldognak, Norris már nagyon várja az évnyitót. „A teszt jó, de én szeretem a versenyt, az időmérő edzést, ezeket a helyzeteket. A tesztelés sosem a legélvezetesebb, ha a versenyhelyzetekhez viszonyítok. Szóval már várom a jövő hetet.”

Andrea Stellas (Fotó: XPB)

Kiemelte, a McLaren csapata továbbra is olajozottan működik és motivált a tavalyi nagy fejlődésük után. Az előző évi rossz évkezdés már csak emlék. „A hangulat már a tavalyi nyolcadik verseny után sokkal jobb volt a csapaton belül. Most természetesen sokkal magasabbak az elvárásaink, mint egy éve, és nem gondolnám, hogy lehetséges a tavalyinál rosszabbul kezdeni. Mindenki remekül együttműködik, keményen dolgozik. Elégedett vagyok ezzel.”

Norris erősorrend kapcsán vázolt helyzetértékelését főnöke, Andrea Stella is osztja.

„A Red Bull valóban nagyon erősnek tűnik. A Ferrari is. Nagyon könnyedén hozzák a köridőket, mind új gumin, mind a versenyetapon. Ez a két csapat lőtávolon kívül van.”

„Reméljük, hogy mögöttük harcolhatunk a pozíciókért. És mindenképpen reméljük, hogy a szezon során az autófejlesztés során felzárkózhatunk és csatlakozhatunk ehhez az élen zajló küzdelemhez” – fogalmazott az olasz.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak