Musorujsag
Élő Eredmények

Nyugtalanítóan elégedett a Red Bull tesztjével Verstappen

Nyugtalanítóan elégedett a Red Bull tesztjével Verstappen

F1
Max Verstappen nem nézegette a köridőket, és nem latolgatja az esélyeket, egyszerűen csak megy előre a maga útján Red Bull-lal. És egyelőre nagyon elégedett.

A nyitónapon elért saját eredményét túl tudta szárnyalni, a Ferrari-versenyzők idejét viszont nem közelítette meg Max Verstappen a bahreini teszt utolsó napján. A címvédőt ráadásul nem is csak a vörösök előzték meg, hanem George Russell és Csou Kuan-jü is, akik a nap hajrájában Charles Leclerc-hez hasonlóan elővették a 4-es gumikeveréket.

Verstappen kitartott a 3-as mellett, és így kapott 0,433 másodpercet Leclerc-től. A Pirelli számításai szerint a két gumi között 6-7 tizedmásodperc a differencia, vagyis az eredmény nem is fest olyan rosszul a Red Bull szempontjából. Főleg úgy, hogy a jövő heti Bahreini Nagydíjon az 1-es, a 2-es és a 3-as keverékeket fogja használni a mezőny, vagyis a Leclerc-ék legjobb idejét hozó típus rendelkezésre sem áll majd.

A köridők azonban a legkevésbé sem érdekelték a Red Bullt, Verstappen szerint legalábbis nem ezen volt a hangsúly a zárónapon.

„Ma az volt a terv, hogy nem foglalkozunk a nyers köridővel. Sokkal fontosabb volt ennél elintézni a hosszú etapokat és jobban megérteni az autót. Ezzel a programmal foglalkoztunk, és őszintén szólva igazán jónak tűnt. Egészen elégedett voltam az autó viselkedésével. A versenyhétvégén már csak próbáljuk majd finomítani az egyensúlyt, igazodva a majdani körülményekhez”

– magyarázta a háromszoros világbajnok.

A mezőnyben a legtöbben egyértelműnek látják a Red Bull fölényét, és őket kiáltották ki a favoritnak. Verstappent megkérdezték, szerinte kik jelenthetik rájuk a legnagyobb fenyegetést.

„Nem igazán gondolkodom ezen. Csak a saját dolgunkkal foglalkozom. Mindig sok a munka, mindig jobb akarsz lenni, de igazán jó tesztünk volt. Minden egyes változtatással sokat tanultunk az autóról, már tudjuk, mit akarunk tenni a jövő héten, és csak erre figyelünk.”

Max Verstappen (Fotó: XPB)

A Red Bull látványosan változtatott a tavalyi autókoncepcióján, és a jelek szerint az új is jól működik. Az RB19-esnek az egyik erényét a sokoldalúsága jelentette. Verstappen szerint még korai megmondani, hogy az RB20-as is mindenhol jól fog-e működni. „Majd meglátjuk.”

A versenyző mindenesetre ismét dicsérte a csapatát, mert agresszív és bátor volt a tervezésnél.

„Én mindenkiben bízom a csapatnál, megbízom abban, amit csinálnak. Nem érdekel, hogyan tervezik az autót, a lényeg, hogy gyorsabb legyen. Mindig érdeklődök persze, hogy mivel állnak elő. Klasszul néz ki, de nem vagyok mérnök. Azért vagyok itt, hogy az autóban elvégezzem a feladatomat, ők pedig azért, hogy megépítsék és felkészítsék az autót.”

„Eddig minden, amiben reménykedtünk, jól működött. Mindig van pár kérdőjel, mielőtt pályára hajtasz, de az elmúlt években ez már az erősségünk volt” – utalt a pályán kívüli fejlesztésre és a valósággal való megfelelésre.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak