Musorujsag
Élő Eredmények

Komoly összeget fizet a Forma–E főnöke, ha valaki legyőzi Verstappent

Komoly összeget fizet a Forma–E főnöke, ha valaki legyőzi Verstappent

RaceFans
Nagylelkű ajánlattal állt elő a Forma–E ügyvezető igazgatója, Jeff Dodds. A sportvezető kijelentette, 250 ezer dollárt adományoz jótékony célra, amennyiben valaki legyőzi Max Verstappent a 2024-es szezonban.

A 2022-es szabályváltoztatások óta verhetetlen a Red Bull és Max Verstappen: a bikások tavaly számos rekordot adtak át a múltnak, miközben óriási előnnyel hódították el az egyéni és a konstruktőri világbajnoki címet. Emlékezetes, hogy a 22 nagydíjból mindössze egy hozta valamelyik rivális győzelmét (az a futamot Carlos Sainz nyerte a Ferrarival).

A Red Bull és a hollandok háromszoros bajnoka a tesztidőszak során is magabiztos volt, nem meglepő tehát, hogy ismét őt valamint csapatát tartják az első számú esélyesnek (igaz, ez így volt a gyakorlások előtt is, tudva, idén viszonylag stabilak a szabályok).

Max Verstappen (Fotó: XPB)

Vannak olyanok is, akik attól tartanak, a 2024-es év is „unalomba fullad” köszönhetően annak, hogy a Red Bull és Verstappen állandósítani tudja előnyét. Valami hasonlóra számít a Forma–E ügyvezetője, Jeff Dodds is, aki azért a maga módján próbálta „motiválni” az ellenfeleket, felajánlott ugyanis 250 ezer dollárt arra az esetre, ha valaki megállítja a címvédőt.

A szakember ezt az összeget jótékony célra fordítja majd, ha valóban sikerül a bravúr, azt pedig annak végrehajtója (vagyis az a versenyző, aki legyőzte a bajnoki küzdelemben Verstappent) határozhatja majd meg, hogy melyik alapítványnak utalja az összeget.

„Ha a 19 másik versenyző közül valamelyik legyőzi Verstappent és megszerzi a bajnoki címet ebben a szezonban, akkor negyedmillió dollárt ajánlok fel valamelyik, a nyertes pilóta által kiválasztott jótékonysági szervezetnek” – nyilatkozta a TNT Sportsnak az elektromos autókkal futó széria ügyvezetői posztját 2023 óta betöltő Dodds.

Max Verstappen (Fotó: XPB)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak