Musorujsag
Élő Eredmények

Idén is a rózsaszín autóval kezd az Alpine

Idén is a rózsaszín autóval kezd az Alpine

Alpine, RaceFans
Az előző évekhez hasonlóan 2024-ben is a rózsaszín autóval kezdi a szezont az Alpine Forma–1-es csapata. Ami a várakozásokat illeti, a versenyzők a döcögős teszthét után nehéz idénystartra számítanak.

A 2024-es autó leleplezésekor az Alpine ismét két festésverzióval állt elő, és bár ezúttal mindkét esetben a többek által bírált (lehangolónak és unalmasnak tartott) fekete/karbon dominált, újra kék és rózsaszín autóról beszélhetünk. A csapat már akkor jelezte, az egyik főtámogató színét viselő rózsaszín verziót több hétvégén is pályára küldi majd.

Az első helyszín a szezonnyitó lesz – ezt az Alpine kedden, közösségi oldalain „be is jelentette”, hozzátéve, Bahrein valóban „csak az első” azon hétvégék közül, amikor a rózsaszín autót használják majd (erről ismét megosztottak néhány képet).

Ami a várakozásokat illeti, a csapat óvatosan vág neki a szezonnak a döcögős teszthét után, mellyel kapcsolatban a versenyzők igencsak visszafogottan nyilatkoztak. Sőt, Pierre Gasly konkrétan kijelentette, nem állnak túl jól az év elején, alaposan átalakított autójukat ugyanis még nem sikerült jól beállítani, tart a finomhangolás és az ismerkedés is.

A csapat több tesztelemzésben is a mezőny második felében szerepelt és a szakértőkhöz hasonlóan a pilóták sem várnak csodát (egyelőre): arra számítanak, az Alpine nehéz hétvége előtt áll. „Magunkra koncentráltunk, stressz nélkül teljesítettük a tesztprogramot” – fogalmazott Gasly.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Eltart egy ideig, míg elérjük a kívánt teljesítményt, de ez nem meglepő, hiszen egy új koncepcióról beszélünk. Reális maradok. Tudom, hogy nem lesz könnyű a kezdés, de a lényeg az, hogy folyamatosan meghatározzuk, melyik területeken kell javítanunk, és az, hogy tanuljunk és fejlődjünk az év során” – tette hozzá.

A csapattárs, Esteban Ocon megjegyezte, ő már látja a fejlődés jeleit a 2024-es autón. „Az elsőtől az utolsó tesztnapig fejlődött, szóval bízunk benne, hogy hasonló lesz a helyzet a hétvégén is. Tudjuk, mivel dolgozunk, és a legjobbat akarjuk kihozni belőle” – emelte ki.

„Nehéz felmérni, mekkora a hátrányunk egy ilyen rövid tesztidőszak után, mivel a csapatok különböző tesztprogramokat teljesítettek és különböző üzemanyagszinttel voltak pályán. Csak magunkra figyeltünk, adatokat gyűjtöttünk. Ugyanez vonatkozik a hétvégére is. Tudjuk, hogy egy kicsit hátraléptünk az új koncepcióval, de a csapat keményen dolgozik, hogy a következő versenyeken jobb teljesítményt hozzon ki az autóból” – folytatta.

A versenyzőkhöz hasonlóan nyilatkozott a csapatfőnök, Bruno Famin is, aki bár produktívnak nevezte a teszteket, jelezte, nem számít könnyű kezdésre. „Tudtuk, hogy az év eleje nehéz lesz. A kihívások elfogadása hozzátartozik az F1-es versenyzéshez. Fontos, hogy a csapat keményen dolgozzon az autó fejlesztéséért a következő hónapokban” – mondta.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Kép: Alpine

További tartalmak