Musorujsag
Élő Eredmények

Norris: Végre jó formában kezdünk!

Norris: Végre jó formában kezdünk!

RN365
Noha nem volt teljesen problémamentes a bahreini teszthét, Lando Norris elégedett a látottakkal és örül annak, hogy csapata, a McLaren sokkal jobb formában vág neki a szezonnak, mint az előző években.

A narancsosok az üzemanyag-rendszer meghibásodása miatt veszítettek időt a múlt héten, ez azonban semmi ahhoz képest, amilyen problémákkal 2022-ben, de főleg 2023-ban szembesültek: tavaly a fékrendszer hibái miatt rengeteg kilométert buktak az év elején pedig olyan rossz formában voltak, hogy a pontszerzésért is vért kellett izzadniuk.

A tavalyi év aztán mégsem erről, hanem a nagy fordításról marad emlékezetes számukra: fejlesztéseikkel átugrották a teljes középmezőnyt és sokszor a Red Bull első számú kihívói voltak az idény második felében. Ennek megfelelően az elvárások is nőttek az istállóval szemben.

És bár a tesztidőszak alatt a vezetőség elmondása szerint egyértelműen le lehetett szűrni, hogy a Red Bull és a Ferrari is előttük jár, Lando Norris elégedett az előző héttel és kifejezetten örül annak, hogy végre jó formában kezdik az évet. „Az elmúlt néhány évben felmerülő problémák a felkészületlenségből és az ismerethiányból adódtak” – nyilatkozta a RacingNews365-nek.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Úgy gondolom, idén minden területen sokkal felkészültebbek voltunk, szóval ennek nagyon örülök. A csapat remek munkát végzett, hogy minden készen álljon, és ne legyenek olyan hibáink (mint az előző évben)” – emelte ki.

„Történt pár dolog, de jó, hogy ezek most történtek, mert egy kicsit többet készülhetünk” – utalt a műszaki gondokra. „De nincs szó arról, hogy nem tudtunk jól felkészülni, vagy keveset tudunk erről-arról. Ezek csak apróságok. Kár értük, de szerintem a csapat egésze sokkal, de sokkal jobb formában van. Ezt az évet, ezt a szezont már jó formában kezdtük.”

„Ez az előző három-négy évben nem volt jellemző. Inkább több dologgal is támadtunk, ahelyett, hogy tudnánk, biztosan készen fogunk állni. Nem maximalizáltuk a különböző területeket, de több tudással kezdtünk és egy jobb autóval megyünk neki a szezonnak” – folytatta.

Jelezte azt is, a fejlesztéssel idén sem állnak le, de jósolgatni nem akart azzal kapcsolatban, meddig juthatnak. „Az év eleje óta izgatott vagyok, mert valószínűleg jó pozícióból vágok neki. Majd meglátjuk, hogyan tudjuk fejleszteni a dolgokat. Ezzel tavaly nagyon jó munkát végeztünk. A csapat most is jól dolgozott, nagyon elégedett vagyok azzal, amit eddig tettek. És még rengeteg dolog vár ránk az év során” – mondta.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak