Musorujsag
Élő Eredmények

Cunoda: Ricciardo előnyben van

Cunoda: Ricciardo előnyben van

RN365
Az RB versenyzője, Cunoda Juki egyértelművé tette, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója nem tűzött ki teljesítménycélokat számára ahhoz, hogy 2025-ben felléphessen az anyacsapathoz. Megjegyezte azt is, a Red Bull-ülésért folyó versenyfutásban a csapattárs előnyben van.

Amennyiben Sergio Pérez nem a Red Bull főnökei által elvárt szinten teljesít, megüresedhet a címvédő alakulat egyik versenyzői ülése a 2025-ös évre, ez a pozíció pedig valószínűleg az egyik, ha nem a legnépszerűbb „célpont” lesz a pilóták és a menedzsmentek számára. Annak ellenére is, hogy Max Verstappen márkatársának lenni köztudottan nehéz feladat.

Az esélyesek között minden valószínűség szerint ott van az RB két pilótájának a neve: a rutinos, az anyacsapattal korábban már dolgozó Daniel Ricciardóé valamint a fiatalabb márkatárs, Cunoda Jukié, aki negyedik szezonjának vág neki a Red Bull második számú csapatával.

A Bahreini Nagydíj sajtónapján a témával kapcsolatban a japánnak szegezték a kérdést, kitűzött-e számára a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko valamilyen teljesítménycélt, aminek elérése esetén hozzájut a hőn áhított lehetőséghez. „Nem, eddig legalábbis nem” – nyilatkozta Cunoda a RacingNews365-nek.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)

„Egyébként is tisztában vagyunk vele, hogy minden a teljesítményen múlik. Ha jó eredményeket érsz el, automatikusan jön valami. Egyelőre magunkra kell figyelnünk. Mozgalmas volt a holtszezon, szóval még meg kell szoknunk az új dolgokat. Meglátjuk, hogy alakul” – tette hozzá.

Amikor szóba került a házon belüli összecsapás, Cunoda jelezte, érzése szerint Ricciardo egyelőre előnyben van vele szemben. „Van valami, amivel én nem rendelkezem, de ő igen és ez az önuralom. Nagyon jó ebben, és ezt a csapatok is értékelik, legalább is jobban, mintha folyamatosan a rádióban kiabál az ember” – jegyezte meg önkritikusan.

„Az önuralom fontos. Szóval tanulok tőle. A pozitívumokat ismerjük: gyors, több futamot is nyert és jól érzi magát az autóinkban. Jó formában van, de szeretem ezt a kihívást. Csapattársként jól együtt tudunk működni, rendben leszünk. Az F1 az életünk, a fő rivális pedig a csapattárs” – folytatta.

Korábban felmerült, Cunoda iránt a Honda is érdeklődik, és több alkalommal is láttuk már, hogy egy Red Bull junior néhány év után dobbant, amennyiben nem tud fellépni a főcsapathoz. Ezzel kapcsolatban a japán jelezte, egyelőre csak a bikásokra figyel. „Ha valaki érdeklődik irántad, az azt bizonyítja, hogy jól vezettél és megbecsülnek. Erre törekszem. De a Red Bull az elsődleges” – mondta.

Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak