Musorujsag
Élő Eredmények

Két célt lőtt be a Haas új főnöke

Két célt lőtt be a Haas új főnöke

RaceFans
A Haas új csapatvezetője, Komacu Ajao a nyolcadik helyet vette célba a konstruktőri tabellán, ugyanakkor megjegyezte, legalább ennyire fontosnak tartja azt is, hogy a gárda a szezon során fejlődni tudjon.

Az amerikai alakulat tavaly utolsóként zárt a bajnoki tabellán, vezetői pedig a télen sokakat megleptek azzal, hogy bejelentették annak a Günther Steiner távozását, aki a kezdetek óta irányította a csapatot. A szurkolók körében népszerű sportvezető helyét Komacu Ajao vette át: ő eddig versenymérnökként és mérnökigazgatóként dolgozott az alakulatnál.

Jelezte, technikai hátteréből adódóan várhatóan teljesen más lesz a hozzáállása és stílusa, mint elődjéé, aki inkább volt szervező/menedzser. „Azt hiszem, a dinamika nagyon elértő lesz, mint az ő idején volt” – fogalmazott.

„Szintén fontos, hogy ismerem a csapatot, ismerem a dolgozókat, az erősségeket és a gyengeségeket is. Megértjük egymást. Szóval, úgy gondolom, hogy az alapok nagyon jók a kezdéshez. Tavaly a legnagyobb problémák a technikai oldalon jelentkeztek. Értem, miért nem tudtunk javítani, vagy legalábbis most így gondolom. Szóval, mindent megteszek azért, hogy most sikerüljön” – emelte ki.

Fotó: XPB

A célokról eddig visszafogottan nyilatkozott és többször elmondta, az év eleje várhatóan nehéz lesz a Haas számára. Most viszont megjelölt egy pozíciót, aminek már örülne az év végén, igaz, hozzátette, van valami, ami ugyanilyen fontos neki.

„Ami a bajnokságot illeti, természetesen nem akarunk az utolsó pozícióban lenni. Elsőre szeretnénk megszerezni a nyolcadik helyet. Ez persze azt jelenti, hogy két csapatot le kell győznünk, igaz? Szóval, kit is győzhetünk le? De nemcsak a bajnoki helyezés fontos, hanem az is, hogy a csapat összetartson és fokozatosan javuljon, haladjon előre. Én ezt űzöm” – magyarázta.

A Haas a teszteken több kört teljesített, mint bármelyik rivális (csaknem nyolc versenytávnyi kilométert futottak a három nap alatt), Komacu pedig ezzel kapcsolatban kijelentette, némileg felbátorította az, amit a héten látott.

„A versenyszimulációk azt mutatták, hogy igen, lesz még dolgunk, de az alapautónkkal versenyképesek lehetünk. Az időmérős teljesítményen egyáltalán nem dolgoztunk. Ezt pénteken ellenőriztük először, de ismét tisztességes volt. Jól kezdtük az évet ezzel a teszttel. Boldog vagyok és köszönettel tartozom mindenkinek a csapatban” – zárta gondolatát.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak