Musorujsag
Élő Eredmények

Norris: Ne Bahrein alapján ítéljenek meg minket, itt sosem voltunk erősek

Norris: Ne Bahrein alapján ítéljenek meg minket, itt sosem voltunk erősek

Autosport
A csapat versenyzője, Lando Norris az előző évek tapasztalatai alapján arra számít, a szezonnyitónak otthont adó bahreini pálya nem kedvez majd a McLarennek, éppen ezért hiba lenne a hétvége alapján megítélni, mire képesek.

A 2022-es és a 2023-as szezonnyitó a vártnál gyengébb eredményeket hozott a McLaren számára a megbízhatósági és az autó tervezési filozófiájával kapcsolatos problémák miatt. Idén a csapat sokkal jobb pozícióból vág neki az idénynek: a teszteken bár voltak kisebb hibáik, nem szembesültek komoly gondokkal és teljesítményük sem maradt el attól, amire számítottak.

Ennek ellenére versenyzőjük, Lando Norris és a csapatfőnök, Andrea Stella is óvatosan nyilatkozott az esélyeket illetően: mindketten úgy vélik, a Red Bull és a Ferrari biztos, hogy előttük áll az erősorrendben. Így Bahreinben sem várják magukat a két rivális elé.

Norris most, a hétvége kezdete előtt jelezte, Bahreintől egyébként sem számít csodára, hiszen a pálya sosem tartozott a McLarennek kedvező helyszínek közé. Ezért gyorsan rámutatott arra is, hogy az első hétvége alapján nehéz lesz megítélni, mire képes igazán a csapat. „A bahreini pálya sosem kedvezett nekünk” – fogalmazott.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Sosem futottuk Bahreinben a legerősebb versenyeinket. Elhamarkodott lenne azt mondani, hogy oké, nem leszünk csodálatosak itt és ezzel véget is ért az évünk” – tette hozzá, majd megjegyezte, az ellenfelek esetében is okosabb várni az ítélkezéssel.

„Szerintem ez minden csapatra igaz, mert annyira ingadoznak az erőviszonyok, hogy négy-öt hétvégére szükség van ahhoz, hogy már tisztábban lássuk, miként alakul a sorrend a csapatok között Ezt nem az alapján a teljesítmény alapján kell megítélni, amit itt, Bahreinben nyújtunk majd a hétvége során” – folytatta.

Megjegyezte, bár a McLaren bizonyos területeken nem érte el a várt előrelépéseket, a csapat jól teljesíthet azokon a pályákon, ahol tavaly is erősebb eredményt szállított. „Gyorsabbá tettük az autót, a rendelkezésünkre álló adatok erre mutatnak.”

„De bizonyos dolgok nem tették lehetővé, hogy olyan mértékben fejlődjünk, mint szerettük volna. Van, amit a pálya karaktere emelt ki itt, Bahreinben. Szóval biztos vagyok benne, hogy ha olyan pályákra megyünk, ahol tavaly gyorsak voltunk, mint például Szuzuka, akkor továbbra is az egyik legjobb autó lehet a miénk. Bahrein egyszerűen sosem illett az autóhoz. Ezért fogunk egy kicsit küszködni itt, de biztos, hogy ezt később meg tudjuk fordítani” – jegyezte meg magabiztosan.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak