Musorujsag
Élő Eredmények

Sainz az őt kitúró Hamiltoról: A helyében én is ezt tettem volna

Sainz az őt kitúró Hamiltoról: A helyében én is ezt tettem volna

As, Racing News 365
Nincs rossz érzés Carlos Sainzban Lewis Hamiltonnal kapcsolatban azok után, hogy a brit kitúrta őt a Ferraritól.

Nem pont erre vágyott Carlos Sainz. Tavaly leszögezte, amikor odaáll a 2024-es szezon első versenyére, már szeretné tudni, hol folytatja 2025-ben, mert az év során nem ezzel akar foglalkozni. A spanyol akkor még azt hitte, nyélbe ütheti mostanra a Ferrarival való hosszabbítást, ám Lewis Hamilton közbeszólt. A kétszeres futamgyőztesnek év végén távoznia kell a hétszeres világbajnok miatt, és egyelőre nem tudja, hogy mely csapatnál fogja folytatni.

Habár a távozása kényszerű, Sainz Bahreinben egyértelművé tette, hogy nem haragszik Hamiltonra.

„Nem neheztelek senkire sem, a sport már csak így működik. Nagyon tisztelem Lewist a sikereiért. És hogy a Ferrarit választotta? Én is pont ezt tettem volna a helyében”

– jelentette ki Sainz.

„A Ferrari egy nagyszerű csapat, és a pályafutásod második felében vagy annak végén – nem tudom, jelenleg hol tart pontosan, csak ő tudja –, mindenesetre ez egy olyan csapat, aminek szeretnél a tagja lenni.”

Carlos Sainz és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Teljességgel megértem ezt, főleg, ha itt egy olyan személy, mint Fred, akit már ismer, és akivel jó a kapcsolata, akiben megbízik. Így nem is kérdés, hogy a Ferrarihoz mész-e. Szóval nem neheztelek, a saját jövőmmel foglalkozom, azzal, hová menjek most. Közben pedig igyekszem a legjobbat nyújtani ennek a csapatnak.”

Hamilton a kérdés kapcsán hozzátette:

„A legfontosabb, hogy jó a kapcsolatunk. A versenyzők viszonya az utóbbi években javult, nagy tisztelettel viszonyulunk egymáshoz, és én nagyon tisztelem Carlost. Hihetetlen munkát végzett, sokat javult a sportágba kerülése óta. Ő az egyik erőteljes hang a versenyzők között. Sokat tett ezért a sportért.”

„Nincs ebben semmi személyes. Így megy ez a sportban, és remélem, hogy semmi sem változik közöttünk” – mondta Hamilton.

Borítókép: Carlos Sainz és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak