Musorujsag
Élő Eredmények

Albon: Nem sokat változott a sorrend

Albon: Nem sokat változott a sorrend

RaceFans
A Williams versenyzője, Alexander Albon a teszthéten látottak alapján úgy érzi, nem történt jelentős átrendeződés az erősorrendben, a középmezőny küzdelme pedig minden eddiginél szorosabb lehet 2024-ben.

A tavalyi évad végén többen jelezték, nem számítanak jelentős változásokra a 2024-es szezontól, hiszen a szabályok viszonylag stabilak maradtak, a kiadási limit pedig bizonyos értelemben továbbra is megköti a csapatok kezeit. A Williams pilótája, Alexander Albon a tesztek után jelezte, egyelőre ő is úgy látja, nem történt komolyabb átrendeződés.

A thai kiemelte, a középmezőnyben zajló összecsapás az előző években látottaknál is szorosabb lehet, noha az itt versengő csapatok már eddig is látványos küzdelmet vívtak és az erőviszonyok szó szerint hétről hétre változtak közöttük.

„Őszintén… nem hiszem, hogy olyan nagyon megváltoztak volna a pozíciók” – idézi a Williams pilótájának szavait a RaceFans. „Nem gondolom, hogy annyira más lesz a sorrend, de a (középmezőny) még sűrűbb lett. Szerintem már nem igazán létezik utolsó csapat” – utalt arra, hogy azok is felzárkóztak, akik tavaly még le voltak maradva (RB, Haas és Sauber).

Alexander Albon (Fotó: XPB)

A mezőny élére sokakhoz hasonlóan ő is a címvédőket helyezte. „Az nyilvánvalónak tűnik, hogy a Red Bullnak van egy kis előnye. Ahogy az is, hogy a középmezőnynek még mindig van egy felső és egy alsó része – ez a mi vadászterületünk.”

Jelezte, az erőviszonyok idén is folyamatosan ingadoznak majd, hiszen ahogyan azt 2023-ban is láthattuk, a különböző pályatípusok komoly mértékben befolyásolhatják az egyes csapatok teljesítményét (a tavaly igencsak rapszodikus Williams célja 2024-re pont az volt, hogy következetesebben szerepeljen, javítson a neki nem kedvező helyszíneken is).

„Azt hiszem a pályáktól, vagyis attól függően, melyik helyszín illik az autónkhoz, a középmezőnyben leszünk, vagy néha egy kicsit hátrébb. De egyelőre ez minden, ami látható. Azt szerintem senki sem tudja pontosan, hogy hol állunk jelenleg” – mutatott rá.

Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak