Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso: Tavaly jobb helyzetben voltunk Bahreinben

Alonso: Tavaly jobb helyzetben voltunk Bahreinben

F1
Fernando Alonso szerint jobb helyzetben volt az Aston Martin Bahreinben egy éve, ám a csapat pénteki munkájával elégedett.

A két Mercedes-versenyző első számú üldözője Fernando Alonso volt a Bahreini Nagydíj esti második szabadedzésén. A spanyol 0,286 másodpercre tudta megközelíteni Lewis Hamilton legjobb időeredményét, George Russelltől pedig csak 8 századra volt. Így lett harmadik, megelőzve a Ferrarikat, a McLareneket és a Red Bullokat is.

Erősnek tűnhet a kezdés, Alonso azonban nem értékeli túl. „Rendben volt. Nem tudjuk, mások mit csináltak, csak teljesítettük a programunkat. A tesztekről egész jól ismerjük már a gumikat, ezért az első szabadedzést kicsit feláldoztuk és a közepes gumit használtuk csak, miközben a teljesítményre a második szabadedzésen fókuszáltunk a két lággyal.”

„Tanultunk pár dolgot az autóról. Változtatunk pár dolgon a beállításoknál, és egészen elégedettek vagyunk az eredménnyel” – értékelt a kétszeres világbajnok.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Egy éve az Aston Martin jelentette a nagy meglepetést Bahreinben: Alonso dobogóval indította a szezont. Most bizonytalan az esélyeik kapcsán. A harmadik idejét szerinte több tényező is eredményezhette.

„Nehéz olvasni az eredményekből. Meglep, hogy az időeredmények tekintetében ennyire elöl vagyunk. De ez drámaian megváltozhat, ha más az üzemanyagszintünk, mint mindenki másé. Higgadtak maradunk. A beállítások módosításával elégedett vagyok.”

„Még mindig kell találnunk egy kis teljesítményt. Tizenkét hónappal ezelőtt érzésem szerint erősebb helyzetben voltunk itt, Bahreinben.”

„De meglátjuk. Elégedett vagyok, és pozitívan vágok neki az első időmérő edzésnek. Hosszú lesz a szezon, és nyilván fontos jól indítani, de nem csak Bahrein fog számítani, hanem a következő események is” – ecsetelte Alonso.

Csapattársa, Lance Stroll mindeközben a 8. idővel zárt, 0,5 másodperces hátránnyal.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak