Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas reméli, nem felejtették el a dobogóit, a pole pozícióit

Bottas reméli, nem felejtették el a dobogóit, a pole pozícióit

RN365
Bár tisztában van vele, hogy az előző években észrevehetetlenebb volt a mezőny második felében, Valtteri Bottas reméli, a csapatvezetők még nem felejtették el, milyen eredményei voltak a korábbi szezonokban és jó pozícióba kerül 2025-re. Fő célja továbbra is az Audi.

A finn hároméves szerződése 2024 végén jár le a Sauberrel, az előző hónapokban pedig több alkalommal is jelezte, nagyon szívesen meghosszabbítaná azt, csapata ugyanis 2026-tól az Audi gyári istállójaként versenyez majd. Lehetőségekből persze a hosszabbítást leszámítva sem lesz hiány, sőt, adott esetben több élcsapat is versenyzővadászatba kezdhet.

Az már biztos, hogy a Mercedesnél megürül egy versenyzői ülés (ezzel egyébként Bottast már szóba is hozták, hiszen hosszú évekig dolgozott a csillagosokkal és továbbra is jó a viszonya a csapattal), de amennyiben Sergio Pérez alulteljesít, az egyik Red Bull is elérhető lesz.

„Érdekes lesz” – jegyezte meg Bottas a 2024-es pilótakeringővel kapcsolatban, amiből legszívesebben kivonná magát, fő célja ugyanis változatlan. „El tudom képzelni, hogy nagyon hamar beindultak a dolgok, mert sok szerződés jár le idén. Például az enyém is. Jól akarom kezdeni az évet, és aztán majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.”

Fotó: XPB

„A mögöttem állók természetesen már dolgoznak azon, hogy megtalálják a legjobb lehetőséget. Most csak vezetnem kell. A prioritásom, ahogyan azt korábban is mondtam az, hogy részt vehessek az Audi projektjében. Számomra ez csábító és érdekes is” – emelte ki.

Megjegyezte, bár az előző években csak a mezőny második felében versenyezhetett, és tudja, az F1-ben sokszor az aktuális eredmények, a jelenlegi forma számít, azért bízik benne, hogy a főnökök még emlékeznek arra, mennyi dobogós helyezést szállított a Williamsszel és a Mercedesszel. „Úgy érzem, nincs mit bizonyítanom” – kezdte.

„De ebben a sportban az ember mindig bizonyítani akar, mert rövid az emberek emlékezete. Tavaly nehéz évünk volt. Valószínűleg nem voltam annyira észrevehető, néha a mezőny végén harcoltam. De remélem nem felejtették el, mit sikerült elérnem eddig. Vagyis azt a 67 dobogót, a 20 rajtelsőséget és így tovább. Nincs olyan sok még elérhető versenyző a mezőnyben, akinek ilyenek a számai” – jegyezte meg félig viccesen.

Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak