Musorujsag
Élő Eredmények

Dagad a Horner-botrány: állítólagos bizonyítékokat szivárogtattak ki; a csapatfőnök reagált

Dagad a Horner-botrány: állítólagos bizonyítékokat szivárogtattak ki; a csapatfőnök reagált

Motorsport, AP, Racing News 365
Újabb csavar Christian Horner ügyében? Ismeretlenek a brit elleni bizonyítéknak nevezett anyagokat szivárogtattak ki, amit az F1 és a csapatok vezetői és a média képviselői is megkaptak. A Red Bull-főnök közleményben reagált.

Egy nappal azután, hogy a Red Bull lezárta a Christian Horner elleni belső vizsgálatot és tisztázta a csapatfőnököt, egy e-mail landolt a Forma–1 vezetőinek, csapatfőnökeinek és a sportágban dolgozó újságíróknak a fiókjában. Egy ismeretlen személy egyelőre kétes hitelességű anyagokat, fotókat és WhatsApp-üzeneteket küldött szét, mégpedig úgy, hogy az azt megkapók a címzettek teljes listáját is láthatták.

„A Google Drive-ra most érkezett egy ismeretlen fiókból egy e-mail, amely tartalmaz minden ’Chrisitan Horner-bizonyítékot’. Az újságírók mellett a többi csapat főnökének, a Liberty Mediának, Stefano Domenicalinak és még sokaknak elküldték. A fájl WhatsApp-üzenetekről készült képeket és egyéb fotókat tartalmaz” – számolt be a titokzatos levélről az AP hírügynökség újságírója, Jenna Fryer.

A Motorsport beszámolója szerint az e-mailben ez állt: „A Red Bull mostani vizsgálata és közleménye után érdekelni fog a mellékletben csatolt anyag.”

Többen is felhívták a figyelmet rá, hogy kétes az anyag hitelessége, főleg a mesterséges intelligencia mai technológiája mellett, amikor szinte már bármit könnyedén lehet hitelesen hamisítani.

Az e-mailt több mint 100 személy kapta meg, köztük Jos és Max Verstappen is.

A több évtizedes rutinnal rendelkező elismert F1-es újságíró, Joe Saward, is óvatosságra intett, de megjegyezte: „Nos, teljes az összeomlás… Az F1 világának most küldték el a történet felét. Ha az egész sztori napvilágot lát, az igazán csúnya lesz…” – írta.

Christian Horner (Fotó: XPB)

A futótűzként terjedő hírre Christian Horner gyorsan reagált egy közleménnyel, melyben megismételte, továbbra is határozottan tagadja a vádakat.

„Nem fogom kommentálni a névtelen találgatást, de megismétlem: mindig is tagadtam a vádakat. Tartottam magam a tisztességes független vizsgálathoz, és teljes mértékben együttműködtem minden egyes lépés során. Ez egy alapos, igazságos vizsgálat volt, amit egy független szakember folytatott le, és ez lezárult, és elutasította a vádakat. Továbbra is a szezonkezdésre összpontosítok”

– írta Horner.

Akár hitelesek a dokumentumok, akár hamisak, az ügy egyértelműen megmutatja, hogy valakinek vagy valakiknek valamilyen okból továbbra is érdekében áll megszabadulni Christian Hornertől. És az is okkal feltételezhető, hogy bennfentes szivárogtatott, aki rendelkezik az F1 meghatározó személyeinek e-mail-címével.

A pletykák szerint a Horner-ügy egyben a Red Bull ausztriai és thaiföldi tulajdonosainak csatatere is lett. A Yoovidhya család állítólag Hornert támogatja, míg a salzburgiak Mark Mateschitzcel és Oliver Mintzlaff-fal a találgatások szerint szabadultak volna a brittől.

Az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján két rivális, a Mercedes és a McLaren főnöke, Toto Wolff és Zak Brown pedzegette, nem volt kellően átlátható a Red Bull által lefolytatott vizsgálat, hiszen lényegében semmi konkrétumot nem árultak el sem a vádról, sem a felmentés alapjáról, így senki sem tudhat biztosat, csak a kiadott közleményre alapozhatnak.

Borítókép: Christian Horner (Fotó: XPB)

További tartalmak